«Μεθυσμένοι πράκτορες έπεσαν» με το αυτοκίνητο σε φράκτη του Λευκού Οίκου (video)

Άλλη μία υπόθεση ντροπιάζει την αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, υπεύθυνη για τη φύλαξη του αμερικανού προέδρου: Δημοσίευμα θέλει να έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο μέλη της που, υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγησαν το αυτοκίνητό τους πάνω σε στηθαίο προστασίας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την Washington Post, το περιστατικό συνέβη στις 4 Μαρτίου όταν αξιωματικοί που ήταν παρόντες στον Λευκό Οίκο προσπάθησαν να σταματήσουν τους συναδέλφους τους, που οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο και να τους κάνουν αλκοτέστ .

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, Μπράιαν Λίρι, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι έχει ήδη ανοίξει η έρευνα, δηλώνοντας ότι αυτή έχει ανατεθεί στον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

Δεν παρείχε καμία άλλη ένδειξη σχετικά με τη φύση των κατηγοριών εναντίον των δυο πρακτόρων ο ένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για την προστασία της ομάδας του προέδρου Ομπάμα.

Σειρά από γεγονότα έχουν ρίξει την σκιά τους στην την ελίτ των μυστικών πρακτόρων, την οποία απαρτίζουν περίπου 6.500 άνδρες και γυναίκες με καθήκον τη μόνιμη προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και περίπου τριάντα προσωπικοτήτων.

Η εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας έχει αμαυρωθεί από υποθέσεις που σχετίζονται με ιερόδουλες και αλκοόλ, ενώ η επιχειρησιακή της αξιοπιστία καταβαραθρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ένας πολίτης με ένα μαχαίρι κατάφερε να περάσει το φράχτη του Λευκού Οίκου, να τρέξει δεκάδες μέτρα μέχρι συλληφθεί μόνο αφού έφτασε σε δωμάτιο υποδοχής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy