Μέτωπο μεταξύ Σιμπέρ και εκπαιδευτικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την “αστυνομική διεύθυνση” Λευκωσίας, το “υπουργείο” Παιδείας και τη “βουλή” πραγματοποίησαν σήμερα οι Τ/κ δάσκαλοι και καθηγητές εναντίον της αγωγής που κατέθεσε εναντίον 21 εκπαιδευτικών, μελών των συντεχνιών KTÖS και KTOEÖS, η “πρόεδρος” της “βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ για παράνομη είσοδο και/ή επέμβαση στην “ολομέλεια” στις 2 Απριλίου, όταν συζητούνταν ο τροποποιητικός “νόμος” για τη μισθοδοσία των “δημοσίων” υπαλλήλων και άλλα ωφελήματα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στην εκδήλωση ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι στις 2 Απριλίου είχαν πάει στην “ολομέλεια” για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση προσκομίζοντας τις ταυτότητές τους και δεν εισήλθαν παράνομα στη “βουλή”, ενώ κατηγόρησε τη Σιμπέλ Σιμπέρ ότι περίμενε να περάσουν οι “προεδρικές εκλογές” για να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής, λέγοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν στους υπηρέτες της Άγκυρας και θα συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα που δίνουν για την επίτευξη της εξουσίας από το λαό.

Επικρίσεις διατύπωσε και εναντίον του κόμματος της κ. Σιμπέρ, του ΡΤΚ. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν επίσης την παραίτηση του “υπουργού” Παιδείας θεωρώντας ότι δεν στηρίζει ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε την παιδεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy