Μέτρα για μη επανάληψη κρίσης με Ρωσία από την Τουρκία

Τη λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί νέα κρίση με τη Ρωσία αποφάσισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, το οποίο ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τις εργασίες του και οι αποφάσεις του εγκρίθηκαν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Ντααβούτογλου και έλαβαν μέρος εκτός από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ όλοι οι Τούρκοι στρατηγοί.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση τονίστηκε ότι πρέπει να αφήσουν ανοιχτά κανάλια για διπλωματικό και στρατιωτικό διάλογο με τη γείτονα Ρωσία, όπως χαρακτηρίζεται, ώστε να εμποδιστούν νέες ανεπιθύμητες καταστάσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών. Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι παρόλο που η Τουρκία δεν έχει σύνορα με τη Ρωσία, χαρακτηρίστηκε “γείτονας” και πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να τονίσουν τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Στη συνεδρία συζητήθηκε επίσης και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Κυπριακού και του Συριακού καθώς και η ασφάλεια στην Μαύρη Θάλασσα εξαιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία και την Κριμαία.

Η συνεδρία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, μία τον Αύγουστο και μία το χειμώνα.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy