Μέτρα προστασίας από ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων κατά των διαρρήξεων και κλοπών

365

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών σε καταστήματα και άλλα υποστατικά, εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων, κατά την οποία αναμένεται να αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα των καταστημάτων και άλλων υπηρεσιών στα εμπορικά αστικά κέντρα, οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καταστημάτων συμβουλεύονται όπως λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται να λαμβάνουν για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των καταστημάτων και της περιουσίας τους.
Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το κατάστημα μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

Κατά τις ώρες κλεισίματος του καταστήματος αφήνουμε ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές του καταστήματος.

Δεν αφήνουμε σε επισφαλή σημεία μεγάλα χρηματικά ποσά, ούτε εκτεθειμένη την προσωπική μας περιουσία, όπως η τσάντα, το πορτοφόλι ή το κινητό τηλέφωνο και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μας.

Εάν τα εμπορεύματα του καταστήματος μας διαθέτουν σειριακούς αριθμούς, καταγράφουμε τηρούμε αρχείο των σειριακών αριθμών τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και η αναγνώριση των εμπορευμάτων σε περίπτωσης κλοπής τους.

Εάν στο κατάστημα μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη που τα καθιστά εκτός λειτουργίας.

Γενικότερα, προτρέπονται οι ιδιοκτήτες και εργατικό προσωπικό καταστημάτων να βρίσκονται σε εγρήγορση, ιδιαίτερα κατά το χρόνο μεταφοράς χρημάτων όταν ανοίγουν ή κλείνουν το κατάστημα τους.

Καλείται το κοινό να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία στον τηλεφωνικό αριθμό άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Σημειώνεται τέλος πως, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.