«Μη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών μπορεί να φέρει το Κυπριακό σε αδιέξοδο»

H τρέχουσα διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένη και αν δεν αναληφθούν συγκεκριμένες κινήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι συνομιλίες πιθανό να καταλήξουν σε αδιέξοδο, εκτιμά το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας ενώπιον των ξένων πρέσβεων που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού υπέδειξε ότι δε μπορεί να υποτιμάται το γεγονός ότι το καλοκαίρι θα εισέλθουμε σε προεκλογική περίοδο, η οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά την όλη προσπάθεια.

Ο κ. Κυπριανού μετέφερε την θέση του ΑΚΕΛ για το πως πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον, σημειώνοντας ότι σε αυτό το οριακό σημείο δεν έχει νόημα να συζητούνται όλα τα εκκρεμούντα θέματα, που ομολογουμένως είναι αρκετά.

Πρέπει, πρόσθεσε, στοχευμένα και μέχρι την επόμενη φάση της Διάσκεψης για την Κύπρο να επικεντρωθεί η διαδικασία σε ορισμένα βασικά θέματα, από την επίλυση των οποίων θα επηρεαστεί θετικά και η Διάσκεψη, όπως τα ζητήματα της εκτελεστικής εξουσίας, της αποτελεσματικής συμμετοχής, των τεσσάρων ελευθεριών, του εδαφικού και του περιουσιακού.

Ο κ. Κυπριανού υπέδειξε ότι μπορεί να πλησιάζει η προεκλογική περίοδος και η θέση αυτό να έχει κόστος για το κόμμα, ωστόσο προέχει η λύση του Κυπριακού και όχι το πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος.

Αυτούσια η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy