Μια «χρυσή» δεκαετία

2447

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Το ότι η μείζων Λεμεσός κατάφερε, κυρίως στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, να κάνει εκπληκτικά άλματα σε όλους σχεδόν τους τομείς, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ειδικότερα η περιοχή του Δήμου Λεμεσού, κατά γενική παραδοχή, έχει περάσει πολύ πιο μπροστά από άλλες περιοχές και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κύπρο. Σε αυτή την πρωτοπορία σημαντικό οπωσδήποτε ρόλο έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων, κυρίως στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού, των υπηρεσιών και πολλών άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αναπτύξεων, συνέβαλε στο να καταστεί η Λεμεσός σημαντικό επιχειρηματικό και γενικότερα οικονομικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αυτή, όμως, η ξέφρενη ιδιωτική δραστηριότητα, δεν εκδηλώθηκε τυχαία και δεν είναι άσχετη με τη δράση και τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που επέδειξαν οι Τοπικές Αρχές και συγκεκριμένα ο Δήμος Λεμεσού. Ιδιαίτερα δε στη διάρκεια της δημαρχίας του Δημήτρη Κοντίδη και πολύ περισσότερο του Ανδρέα Χρίστου. Μια περίοδος που αβίαστα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η «χρυσή εποχή» της σύγχρονης Λεμεσού.

Είναι τα χρόνια που, ιδιαίτερα ο Ανδρέας Χρίστου, με τις γνώσεις, την εμπειρία, τις οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες αλλά και τη διορατικότητά του, κατάφερε (έχοντας βέβαια και τη συνεργασία των Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιαίτερα της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων), να αρπάζει κάθε προσφερόμενη ευκαιρία, προερχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από άλλες πηγές.

Ειδικότερα όμως σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε κατορθωτή η συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα από τα οποία αντλήθηκαν (και συνεχίζουν να αντλούνται) πολύ σημαντικοί οικονομικοί πόροι οι οποίοι αξιοποιήθηκαν σε μεγάλα ή και μικρότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης, τα οποία άλλαξαν ριζικά την εικόνα της πόλης βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής.Αυτή η εξέλιξη κατέστησε αναπόφευκτα τη Λεμεσό ελκυστική πόλη και περιοχή για περαιτέρω επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες και μεμονωμένους ιδιώτες τόσο από την Κύπρο όσο και το εξωτερικό.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.