Μιχαλολιάκος: “Δυστυχώς δεν ψόφησε ο Μακάριος” στο πραξικόπημα (video)

Την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Κύπρου το 1974 επέλεξαν οι κύπριοι Χρυσαυγίτες (ΕΛΑΜ) για να σπιλώσουν τη μνήμη των θυμάτων, καταθέτοντας “στεφάνι” στο ετήσιο μνημόσυνο. Η Χρυσή Αυγή έχει εκφράσει επανειλημμένα σε κείμενα και βίντεο την υποστήριξή της τόσο στη Χούντα όσο και στο πραξικόπημα της 15/7/1974, που άνοιξε το δρόμο στην εισβολή του τουρκικού στρατού.

Δημοσιεύουμε εδώ απόσπασμα από βίντεο στο οποίο ο Μιχαλολιάκος, σε κλειστή σύσκεψη της Χρυσής Αυγής στη Λαμία το 2011, εκφράζει τη λύπη του που “δεν ψόφησε ο Μακάριος” κατά την κατάληψη του Προεδρικού Μεγάρου:

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του σχετικού απoσπάσματος:

“Ειχα την τιμή στην τελευταία περιοδεία, είχα την τιμή, την ξεχωριστή τιμή, ήρθε μόνος του… ο Ηλίας Γλεντζές, ο υπολοχαγός 33 μοίρα καταδρομών, που κατέλαβε τον Άγιο Ιλαρίωνα… έτσι… λοιπόν… ο Αγιος Ιλαρίωνας είναι ένα ύψωμα που δεσπόζει στο δρόμο Κυρήνειας-Λευκωσίας, και πήραν εντολή και το εγκατέλειψαν… και έτσι περάσαν και οι Τούρκοι, αλλιώς δεν χρειαζόταν… Είχε φάει πάρα πολλούς Τούρκους, είναι επικηρυγμένος στην Τουρκία, και πολλούς Μακαριακούς βεβαίως (γέλια)… Είναι αυτός που κατέλαβε, μαζί η 33 μοίρα, που κατέλαβε το [Προεδρικό] Μέγαρο και δεν ψόφησε ο Μακάριος δυστυχώς, ο οποίος ήταν η κατάρα της Κύπρου…”.

Σχολιάστε την είδηση

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.