Μιλάμε με έργα!

Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*

Η Λεμεσός, οι πολίτες της Λεμεσού ζουν και βιώνουν τις αρνητικές παρενέργειες που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές και οι συνταγές της Τρόικας. Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου συρρίκνωσης της ανάπτυξης. Κατ’ επέκταση, επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά, η κατασκευαστική βιομηχανία πνέει τα λοίσθια, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν κι άλλες βρίσκονται στα όρια τους, η ανεργία αυξάνεται.

Ο δημόσιος και ημιδημόσιος τομέας, χειρότερα. Το Γενικό Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί. Κλινικές υπολειτουργούν λόγω αποχώρησης προσωπικού, το Καρδιοχειρουργικό έμεινε μακρινή ελπίδα, το ίδιο με το Ακτινοθεραπευτικό. Πλείστες δημόσιες και ημιδημόσιες Υπηρεσίες δυσλειτουργούν ή υπολειτουργούν.

Μοναδική ελπίδα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες είναι ο κόσμος της Λεμεσού, τα οργανωμένα σύνολα, οι φορείς, οι σύλλογοι και οι Οργανώσεις. Ενα ολόκληρο Κίνημα Εθελοντισμού καταθέτει ψυχή καθημερινά για να στηρίξει, να συμπαρασταθεί στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές, τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Σχολικές Εφορείες, τα στελέχη του, όλο το Λαϊκό Κίνημα πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Η κοινωνία μπορεί και πρέπει να κρατηθεί όρθια, με συλλογική προσπάθεια, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο.

Σ’ αυτό το διάστημα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λεμεσού επισκέφθηκε σειρά από Οργανισμούς -Αρχή Ηλεκτρισμού, Αρχή Τηλεπικοινωνιών, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, το ΑΛΜΑ, το Γενικό Νοσοκομείο, άλλους Κρατικούς και Ημικρατικούς Οργανισμούς, Εθελοντικές Οργανώσεις.

Ακόμα το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι εκδηλώσεις που γίνονται για ενίσχυση του Δικτύου, αποτελούν έμπρακτη συμβολή στην ανακούφιση συνανθρώπων μας με μεγάλη οικονομική απορία.

Οι εκδηλώσεις μας που στοχεύουν στη στήριξη των δημιουργών και των καλλιτεχνών μας, οι επισκέψεις σε πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, αποδεικνύουν τη βαθύτατη σχέση του ΑΚΕΛ με τον Πολιτισμό.

Μαζί με τις δράσεις για ανάδειξη προβλημάτων για προώθηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν δήμοι και κοινότητες, αποδεικνύεται στην πράξη ότι για το ΑΚΕΛ η προσφορά, οι αγώνες δεν είναι πάρεργο, αλλά όραμα με συνέχεια και διάρκεια!

Από πρώτο χέρι ακούσαμε προτάσεις και εισηγήσεις από οργανωμένα σύνολα για να υπάρξει ελπίδα και προοπτική στον τόπο. Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Οι πάντες πλέον ζουν στα όρια τους. Καταρρέει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού εκ των πραγμάτων αποτελεί τη ζωντανή προσδοκία και ελπίδα της κοινωνίας. Με προτάσεις, θέσεις και ζωντανό όραμα αποδεικνύει στην πράξη τη διαφορετικότητα από τους άλλους.

Ναι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Μαζί και κοντά στο λαό, όπως διαχρονικά είναι το ΑΚΕΛ κάνουμε αυτό που η ιστορία καλεί για ακόμα μια φορά την κυπριακή Αριστερά.
Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά Λεμεσού απαντούν «παρών» με έργα!
Με τους αγώνες μας να ξαναδώσουμε ελπίδα!
Να σώσουμε τη χώρα μας!

*Μέλος Πολιτικού Γραφείου,
Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy