Μην σπάζετε το ποτήρι του Κυπριακού… Δέστε το μισογεμάτο…

Του Μάριου Χαννίδη*

Επιτέλους ας ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές τους εαυτούς τους και να αντιληφθούν , κυρίως οι εσαεί διαφωνούντες, ότι χρειάζεται όλοι να καταθέσουν προτάσεις στα καίρια θέματα που αποτελούν το Κυπριακό.

Εύκολο είναι να βρίσκεσαι στην κερκίδα και να πετροβολάς, αλλά κάποιος πρέπει να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί με πάθος για να έρθει η νίκη…

Ας κάνουν κάτι πρωτότυπο. Να μην εγείρονται και να τσιτώνουν, όπως καταγράφεται στην αργκό, αλλά να αναμένουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και να στηρίξουν τις προσπάθειες που γίνονται προς επίλυση του προβλήματος.

Και αυτό το ποτήρι ας μην το σπάζουν πάντα , τουλάχιστον ας το δουν μισογεμάτο έστω και μια φορά.

Η άρνηση σε όλα μπορεί να ακούγεται εύηχα στ’ αυτιά κάποιων αλλά δεν είναι ωφέλιμο για την πατρίδα και τον τόπο. Προτάσεις και συναίνεση χρειάζεται ο τόπος και φυσικά δεν προσφέρει η συνεχής πολεμική κατά πάντων. Εκτός κι αν θέλουν να καλύψουν τα τεράστια εσωκομματικά τους προβλήματα και προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή της κοινωνίας σε άλλα θέματα.

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα.» Η λαϊκή θυμοσοφία περιγράφει καταπληκτικά τον δρόμο που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Επηρεασμένος από την νωπή κομματική του ιδιότητα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης,  αντιπαρήλθε επιδεικτικά τις συγκλίσεις Χριστόφια- Ταλάτ που επιτεύχθηκαν μέσα  από κόπους  και μόχθους εργασίας και διαπραγματεύσεων. Επιδόθηκε σε άγονη και αντιπαραγωγική προσέγγιση των μειζόνων θεμάτων του Κυπριακού, προσπερνώντας επιδεικτικά τις εν λόγω συγκλίσεις.

Φευ όμως! Υποχρεωμένος και εν πολλοίς για ιδιοτελείς προσωπικούς λόγους, αφού δεν είναι δα και εύκολο να παρακάμπτεις τα έτοιμα και να πετάς στα σύννεφα ότι θα καταφέρεις καλύτερα και σημαντικότερα, κατέφυγε εν τέλει στις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ , χωρίς φυσικά να αποδώσει και τα εύσημα στους τέως ηγέτες Ε/Κ και Τ/Κ.

Ας είναι, αφού ανένηψε, το ΑΚΕΛ το αποδέχεται, γιατί δεν είναι μικρόψυχο όταν βλέπει ηγέτες να προσέρχονται , ασθμαίνοντας να αγκαλιάσουν τις διαχρονικές του θέσεις.

Όμως πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται και να διαγιγνώσκουν την σταθερή θέση του ΑΚΕΛ, την οποία ενστερνίζονται όσοι εκ των γαλάζιων και λοιπών χρωματισμένων δεν υιοθετούσαν για καθαρά κομματικές σκοπιμότητες στο παρελθόν , εκπέμποντας διχαστικό λόγο.

*Υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy