Μηνιαίο έμβασμα €25χιλ σε λογαριασμό στα Αραβικά Εμιράτα από τον ΟΠΑΠ

Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη ο οποίος έχει στα χέρια του υλικό το οποίο πιστεύει ότι ενδεχομένως να αναδεικνύει θέμα διαφθοράς να το παραδώσει στις αρχές, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Για το θέμα της ΟΠΑΠ είπε ότι διερευνάται ποινική υπόθεση ύστερα από διαπίστωση ότι κάθε μήνα κατατίθεται έμβασμα 25 χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δικαιούχος του οπού είναι συγκεκριμένο πρόσωπο και το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ αρνείται να δώσει στοιχεία, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση είπε, διερευνάται από την αστυνομία και τα αδικήματα που εξετάζονται από τη νομική υπηρεσία και την αστυνομία είναι πολύ σοβαρά και ενδεχομένως να έγιναν σε βάρος της κυπριακής δημοκρατίας.  Ωστόσο, επισήμανε, την απόφαση θα την πάρει το δικαστήριο.

Η δεύτερη πτυχή, πρόσθεσε ο κύριος Μιχαηλίδης, είναι η προσπάθεια της Κυπριακής δημοκρατίας να ανακτήσει τα δεκάδες εκατομμύρια που η ΟΠΑΠ κατακρατούσε από το 2003 και τα οποία, επιτέλους, όπως τόνισε δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να υπολογίσουν για να προχωρήσει η υπόθεση.

Για το θέμα αυτό, είπε, είχε ενημερωθεί από λειτουργό της υπηρεσίας του ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αλλά ουδέν έπραξε παρά το γεγονός ότι το κράτος μπορεί να χάνει εκατομμύρια ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy