Μειωμένο το ενδιαφέρον εργοδότησης στα ξενοδοχεία

Το πρόβλημα εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού που  αντιμετωπίζει η  ξενοδοχειακή βιομηχανία, επαναφέρει με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης.

Ο κ.  Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Σύνδεσμος ξενοδόχων αν και  έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες με στόχο την προσέλκυση Κύπριων που δηλώνουν άνεργοι για  εργοδότηση τους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, εντούτοις δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Ένας από τους λόγους της μη εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού σημείωσε, είναι και η εποχικότητα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να προτιμούν τα ολόχρονα επαγγέλματα. 

Οι απολαβές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία συνέχισε είναι πολύ ικανοποιητικές ωστόσο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για εργοδότηση τους σ’ αυτήν είναι πολύ περιορισμένο, όπως είπε. 

Ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έχει ο ΠΑΣΥΞΕ με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ώστε να εξευρεθούν – όπως είπε- διάφοροι τρόποι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το πρόβλημα. 

Εάν είπε, “δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία”, τότε συνέχισε, “ οι υπηρεσίες που θα δίδουν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, θα είναι χαμηλότερου επιπέδου απ΄ αυτές που πρέπει με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην ξενοδοχειακή  βιομηχανία και κατ’ επέκταση στην οικονομία”.

Ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε στην πρόταση από το Σύνδεσμο να επιτραπούν σε φοιτητές από τρίτες χώρες που είναι εκτός του ξενοδοχειακού κλάδου για να εργάζονται το καλοκαίρι στα ξενοδοχεία δηλώνοντας πως αυτό θα βοηθήσει και τους φοιτητές να εργάζονται τα καλοκαίρια αλλά και για να περιοριστεί κάπως το πρόβλημα της απασχόλησης  στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. 

Ερωτηθείς για την κίνηση στα ξενοδοχεία της Πάφου ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του σημειώνοντας πως παρατηρείται μικρή πτώση από την ρωσική αγορά , ωστόσο το καλοκαίρι του 2018 κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρόσθεσε βέβαια πως δεν παρατηρείται η αυξητική τάση που είχε σημειωθεί κατά τα έτη 2016- 2017 ωστόσο σημείωσε η τουριστική κίνηση είναι ικανοποιητική.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy