Μοναδικό το μουσείο Πλατινί (photos)

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Η ΚΟΠ πρέπει να στηρίξει ένα έργο που προβάλλει την Κύπρο διεθνώς

 

 

 

Εντυπωσιασμένος από το μεράκι, τον όγκο της δουλειάς και της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει ο Φίλιππος Σταύρου να δημιουργήσει ένα παγκόσμιας φήμης μουσείο, όπως είναι το μουσείο Πλατινί, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Ενα μουσείο που έβαλε όχι απλά την κοινότητα Μοσφιλωτής αλλά την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, αφού κατάφερε και εξασφάλισε δύο ρεκόρ Γκίνες για τα αθλητικά και ποδοσφαιρικά του εκθέματα.

Ο Α. Κυπριανού επισκέφθηκε προχθές το Μουσείο Πλατινί και θαύμασε για αρκετή ώρα τις χιλιάδες εκθεμάτων -από φωτογραφίες του Γάλλου ποδοσφαιριστή Πλατινί σε πολλές φάσεις της καριέρας του μέχρι και συλλεκτικά είδη από την ποδοσφαιρική δράση του Πλατινί μέχρι και την παρουσία του στην ΟΥΕΦΑ. Σε δήλωσή του στη «Χαραυγή» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που έχει γίνει από τον Φίλιππο, το μεράκι και την αγάπη που έχει δείξει για ένα ποδοσφαιριστή παγκόσμιας εμβέλειας και τις ώρες που έχει αφιερώσει για να οργανώσει αυτό το μουσείο. «Η ΚΟΠ έπρεπε να έχει δείξει ενδιαφέρον, να στηρίξει την προσπάθεια του Φιλίππου, να την αγκαλιάσει και γιατί όχι να τον βοηθήσει και να κάνει κάτι πιο εντυπωσιακό που θα μπορούσε να προσελκύσει και τουρίστες και να προβάλει και την Κύπρο διεθνώς» σημείωσε ο Α. Κυπριανού, υποδεικνύοντας και τα εξής: «Το γεγονός ότι έχει καταφέρει να βάλει την Κύπρο στο βιβλίο Γκίνες, το γεγονός ότι έχει καταφέρει να προβληθεί η Κύπρος στο εξωτερικό με αυτό το μουσείο, νομίζω είναι μια υπηρεσία προς την πατρίδα που θα έπρεπε να εκτιμηθεί δεόντως από την ανάλογη ομοσπονδία, την ομοσπονδία ποδοσφαίρου».

Ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον ΚΟΑ για να δει κατά πόσο υπάρχει διάθεση να βοηθηθεί σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει. Από την πλευρά του ο Φίλιππος Σταύρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για το μεγάλο ενδιαφέρον για το μουσείο Πλατινί που προβάλλει διεθνώς την Κύπρο. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι «και ο ΚΟΑ και η ΚΟΠ θα δείξουν κάποτε κάποιο ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όπως είπε, παλεύουμε μόνοι μας και έχουμε καταφέρει δύο ρεκόρ Γκίνες με 40.669 ποδοσφαιρικά και αθλητικά εκθέματα και πάμε τώρα για 50.000 και περισσότερες υπογραφές.

Γίνεται προβολή της χώρας μας και πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να βοηθήσουν για να γίνει ένα επίσημο μουσείο και να ακουστεί ακόμα περισσότερο η Κύπρος διεθνώς». Ο Φ. Σταύρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα και εκ δευτέρου τον ΓΓ του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του «μεγάλη τιμή για το μουσείο».

 

 

Διεθνής προβολή

Δεν είναι μόνο με τα δύο ρεκόρ Γκίνες που το μουσείο Πλατινί έχει προβάλει την Κύπρο διεθνώς. Την έχει προβάλει και μέσα από ρεπορτάζ από διεθνή πρακτορεία όπως το Γιούρονιους, το Ασσόσιετ Πρες κ.ά.. Το κανάλι TV France 2 ετοίμασε ντοκιμαντέρ 56 λεπτών!

Νίκη Κουλέρμου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy