Μόνο αν πάρει άδειες θα λειτουργήσει το εργοστάσιο χρυσού

Το Υπουργείο Ενέργειας διευκρινίζει πως θα εκμισθώσει το χώρο που προσφέρθηκε στην Εταιρεία για την δημιουργία εργοστάσιου επεξεργασίας χρυσού στην Επαρχία Πάφου , μόνο όταν αυτή θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες από τη Νομοθεσία άδειες

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη η Εταιρεία “KRYSANERA LTD” υπέβαλε στο Υπουργείο αίτηση το Νοέμβριο του 2015 για να της εκμισθωθεί χώρος στη Δεύτερη Βιομηχανική Περιοχή Πάφου – Αγία Βαρβάρα – με σκοπό την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας χρυσού.

Συγκεκριμένα οι αιτητές θα εισάγουν επεξεργασμένο χρυσό και με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους θα αφαιρούν ίχνη ασημιού και άλλων συστατικών και θα παράγουν χρυσό με βαθμό καθαρότητας 99.99%.

Η αίτηση εξετάσθηκε από το Υπουργείο και μετά από τις γραπτές θετικές απόψεις του Δήμου Πάφου, του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας και του Ε.Β.Ε. Πάφου, προσφέρθηκε στην Εταιρεία χώρος στη Δεύτερη Βιομηχανική Περιοχή Πάφου, με τον όρο ότι θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες που απαιτούνται από την ισχύουσα νομοθεσία σε σχέση με τον έλεγχο της Ρύπανσης του Περιβάλλοντος και θα συμμορφωθεί με τις απαιτούμενες πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τους αιτητές να υποβάλουν στο Τμήμα Περιβάλλοντος Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Οι αιτητές υπέβαλαν τέτοια μελέτη, η οποία εξετάζεται από την Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σύμφωνα με το Άρθρο 11 του Περί Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμου [αρ. 140(i) του 2005] και αναμένεται η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε πως τότε και μόνο θα εκμισθώσει το χώρο που προσφέρθηκε στην Εταιρεία, όταν θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες από τη Νομοθεσία άδειες (πολεοδομική άδεια, άδεια οικοδομής κ.α.) καθώς και θετική περιβαλλοντική γνωμάτευση.»

Σημειώνεται πως περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος της δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην Επαρχία Πάφου είχε ζητήσει ο βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy