Μόνο το ΥΠΠ γνωρίζει!

Στη Βουλή το «παρών» της έδωσε και μια νεοσύστατη ομάδα αδιόριστων όπου η εκπρόσωπός τους εξέφρασε την αντίθεσή τους με τις όποιες προσπάθειες αναγνώρισης των 30μηνων πέρα από όσα αναφέρει η σχετική γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Διερωτήθηκε μάλιστα η εκπρόσωπος πότε θα διοριστούν οι ίδιοι και γιατί τότε πλήρωσαν για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις των εκπαιδευτικών.

Βέβαια την ερώτηση αυτή θα έπρεπε να την απευθύνει προς το Υπουργείο Παιδείας το οποίο και προφανώς χωρίς να γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες των σχολείων τα επόμενα χρόνια, παρά μόνο ενδείξεις και με ζητήματα που μπορεί να διαφοροποιήσουν την κατάσταση να εκκρεμούν, προχώρησε στις εξετάσεις.

Επιπλέον η ομάδα, ενδεχομένως όπως ανέφερε και η ίδια επειδή είναι νεοσύστατη, φαίνεται να αγνοεί ότι σε περίπτωση που υιοθετηθεί τροποποίηση του ΥΠΠ, που προνοεί όπως καταργηθεί η δυνατότητα διορισμού σε έκτακτη βάση εκπαιδευτικού με σύμβαση πέραν των 24 μηνών και κανενός η σύμβαση δεν θα μπορεί να ανανεωθεί πέραν των 24 μηνών, τότε ακόμη και αν διοριστεί με σύμβαση σε 24 μήνες θα χάσει την εργασία του!

Ε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy