Μονόδρομος

Ο κουβανικός λαός δεν θα αποδεχτεί ποτέ τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ και αγωνίζεται για ειρήνη,αλλά με αξιοπρέπεια και κυριαρχία, και το ίδιο απαιτεί για κάθε λαό στην υφήλιο. Αυτά υπογράμμισε την περασμένη Παρασκευή μιλώντας σε εκδήλωση στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί στη Λευκωσία η Δρ Αλέιδα Γκεβάρα.

Η κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους λαούς, περιλαμβανομένων αυτών της Βενεζουέλας και της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι οι επεμβάσεις των ΗΠΑ ουδέποτε θα γίνουν αποδεκτές. Οι δε αναφορές της στα ιδανικά του Απόστολου της Ανεξαρτησίας της Κούβας, Χοσέ Μαρτί, συμπυκνώνονται σε τέσσερις λέξεις γεμάτες νόημα: ελευθερία, ανεξαρτησία, κυριαρχία, πατριωτισμός. Ιδανικά που όταν συνδυάστηκαν με την κοσμοαντίληψη του σοσιαλισμού κομμουνισμού, οδήγησαν στην ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας του κουβανικού λαού μέσα από τη δική του Επανάσταση.

Υπό την καθοδήγηση του Φιντέλ, του Τσε, του Καμίλο, του Ραούλ κι άλλων ηγετών των ανταρτών, ο λαός της Κούβας κέρδισε την ανεξαρτησία του πραγματικά. Ολοκλήρωσε το όραμα του Μαρτί και έκτοτε κρατά ψηλά τη σημαία της αντίστασης στις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού και στην τρομοκρατία των μισθοφόρων του που έχουν δημιουργήσει μια σφηκοφωλιά αντικουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι. Ένας ολόκληρος λαός που αντιστέκεται με αξιοπρέπεια. Αγωνίζεται και προασπίζεται την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του. Υπερασπίζεται την Επανάστασή του και τις μεγάλες κατακτήσεις του σοσιαλισμού, που ξεχωρίζουν παρά τις δυσχέρειες και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί ο απάνθρωπος αποκλεισμός των ΗΠΑ. Ο ιμπεριαλισμός είναι ο ίδιος παντού. Οι τακτικές του αλλάζουν.

Το έγραψα και την περασμένη Κυριακή στην ίδια στήλη για την τακτική του Τραμπ σε σύγκριση με αυτή του Ομπάμα ως προς την Κούβα: Άλλαξε η τακτική, αλλά ο στρατηγικός στόχος για ανατροπή της Επανάστασης του κουβανικού λαού και των σοσιαλιστικών κατακτήσεων ήταν και είναι ο ίδιος. Και το επιβεβαίωσε και η συντρόφισσα Αλέιδα. Ο ιμπεριαλισμός είναι ο ίδιος παντού και έχει στο στόχαστρό του τους λαούς και τα συμφέροντά τους. Από την Καραϊβική μέχρι τη Μεσόγειο, από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό, από την Αρκτική μέχρι την Ανταρτική. Για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Όποιο προσωπείο κι αν επιλέξει να φορέσει την όποια δεδομένη στιγμή. Για τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη είναι μονόδρομος η αντι-ιμπεριαλιστική πάλη και ο ταξικός αγώνας για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ελευθερία, ανεξαρτησία, κυριαρχία, πατριωτισμός και σοσιαλισμός.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy