Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Φ. Κάστρο από την ΚΕ του ΑΚΕΛ

Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ που συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.
Παρατίθεται ο αποχαιρετιστήριος λόγος:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποχαιρετά σήμερα τον Φιντέλ Κάστρο Ρους, τον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, τον Πρόεδρο της Κουβανικής Δημοκρατίας, τον Ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Ο Φιντέλ έχει αφήσει το αποτύπωμά του παγκόσμια όσο ελάχιστοι άλλοι ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο Φιντέλ, ο σημαντικότερος ηγέτης του Κομμουνιστικού και Αριστερού Κινήματος το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, άνοιξε καινούργιους δρόμους όταν άλλοι μιλούσαν για το τέλος της ιστορίας.

Αντιστάθηκε σε αντίξοες συνθήκες στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και το αμερικανικό αποκλεισμό κατά του λαού της Κούβας. Πάλεψε και πίστεψε στον άνθρωπο, αφοσιωμένος στα ιδανικά του Μαρξισμού-Λενινισμού, οικοδομώντας το σοσιαλισμό.

Η Κουβανική Επανάσταση στα πενήντα επτά χρόνια της διαδικασίας της
αντιστάθηκε στα εμπόδια και στις ατελείωτες επιθέσεις. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις η

Επανάσταση έχει αντισταθεί και ατενίζει το μέλλον με σιγουριά, καθώς είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στο λαό, διότι αποτελεί μια αυθεντική επανάσταση που γ’ αυτή ο λαός αγωνίστηκε, την κέρδισε και την υπερασπίστηκε, μια Επανάσταση που υπηρετεί το λαό.

Ο Φιντέλ δεν θα ήταν ο εμπνευσμένος επαναστάτης χωρίς τον ηρωικό Κουβανικό λαό και η Κούβα χωρίς το Φιντέλ δε θα ήταν το Νησί της Ελευθερίας, το σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας, και φωτεινός φάρος για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής αλλά και για όλους τους αγωνιζόμενους λαούς.

Ο μεγάλος διεθνιστής θα συνοδεύει πάντα με την ανάλυση και η σκέψη του, τους αγώνες για την πρόοδο, την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Στο νησί μας την Κύπρο θα τον θυμόμαστε ως ένα γνώστη του Κυπριακού και ακριβό φίλο της Κύπρου, που στάθηκε στο πλευρό της σε όλες τις δύσκολες στιγμές, από τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σφυρηλατώντας στενές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τον Πρόεδρο Μακάριο κατά τη δημιουργία του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Οι Ακελίστριες και οι Ακελιστές, όλοι οι προοδευτικοί Κύπριοι, αποχαιρετούν το μεγάλο επαναστάτη, διεθνιστή και κομμουνιστή.

Υποσχόμαστε στον κουβανικό λαό, πως μαζί με όλη την προοδευτική
ανθρωπότητα, στεκόμαστε δίπλα στο λαό, στην κυβέρνηση και στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, δίπλα σε όλους εσάς που συνεχίζετε την πορεία και τον αγώνα του ηρωικού οραματιστή ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης δηλώνοντας πως η ιστορία θα τον δικαιώσει!»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy