Μόσχα: Ψευδής η απόφαση του ΕΚ για το φόνο του Νεμτσόφ

Η Ρωσία χαρακτήρισε σήμερα “ψευδή” την πολύ επικριτική έναντι του Κρεμλίνου απόφαση που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το φόνο του αντιπολιτευόμενου ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ και κατηγόρησε τους ευρωβουλευτές ότι βλάπτουν τις προσπάθειες που έχουν στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την ΕΕ.

Το Κοινοβούλιο του Στρασβούργου, στην απόφαση που υιοθέτησε την Πέμπτη, κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι μετατρέπει τη Ρωσία σ’ “ένα κράτος που χαρακτηρίζεται από την καταπίεση, τις ομιλίες μίσους και το φόβο” και όπου καθίστανται δυνατοί φόνοι όπως αυτός του Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρες στις 27 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Μόσχας.

Με την απόφαση ζητείται να διεξαχθεί μια “ανεξάρτητη διεθνή έρευνα” γι’ αυτή την “πολιτική δολοφονία” ενώ επικρίνεται εξάλλου η Ρωσία για “την απουσία συνεργασίας” όσον αφορά τη διεθνή έρευνα για τη συντριβή της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο 2014 στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή είναι ένα “παράλογο συνονθύλευμα προφανών ψευδών και κακών ερμηνειών”, αντέδρασε σήμερα με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς.

“Μόνο ένα άρρωστο πνεύμα θα μπορούσε να δει μια σχέση ανάμεσα σ’ αυτά τα διαφορετικά θέματα, όπως έκαναν στο Στρασβούργο”, δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτές οι “εικασίες” για το θάνατο του Μπόρις Νεμτσόφ αποτελούν “μνημεία κυνισμού”, ενώ υποστήριξε πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταφέρει “άμεσο πλήγμα στις προσπάθειες που έχουν στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ευρώπη”.

ΚΥΠΕ

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.