Μόσχα: Σε εργαστήρι του Ερυθρού Σταυρού μέλη της ΔΕΑ

Σε εργαστήρι του Διεθνής Ερυθρού Σταυρού στην Μόσχα θα συμμετέχουν τα τρία μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, κατά το οποίο θα κάνουν και τη δική τους παρουσίαση, σύμφωνα με το τ/κ μέλος Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ.

Όπως μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, το εργαστήρι με τίτλο «Εντοπισμός και αναγνώριση των αγνοουμένων μέσω συνεργασίας εντός ενός πολλαπλού συστήματος» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ενώ τα μέλη θα αναχωρήσουν για τη ρωσική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

Κατά το εργαστήρι το κάθε μέλος θα έχει την ευκαιρία να κάνει τη δική του παρουσίαση για πέντε λεπτά.

Η κ. Κιουτσιούκ ανέφερε ότι ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στο νησί από το 1963 ενώ υπενθύμισε ότι το τρίτο μέλος της ΔΕΑ προέρχεται από τον Ερυθρό Σταυρό και αντιπροσωπεύει τα ΗΕ.

Σχετικά με την παρουσίαση στο εργαστήρι είπε ότι θα γίνει αναφορά στον τρόπο και στις εργασίες για τον εντοπισμό και αναγνώριση των οστών που ανακαλύπτονται σημειώνοντας παράλληλα ότι «θα μοιραστούμε την πείρα μας και τους επιστημονικούς τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε».

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα μέλη της ΔΕΑ την ερχόμενη βδομάδα θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, όπου θα έχουν επαφές με επίκεντρο τον προϋπολογισμό της ΔΕΑ αλλά και τις εργασίες της επιτροπής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy