Μοσκοβισί: Χαιρετίζει τη συμφωνία, προτείνει συζήτηση του χρέους της Ελλάδας

“Η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αθήνα για το Ελληνικό Πρόγραμμα Στήριξης Σταθερότητας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη μετά από πολυάριθμες πολύπλοκες διαπραγματεύσεις”, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της τρόικας για τη συμφωνία Ελλάδας – ελεγκτών.

“Οι νέες προσπάθειες που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές ανοίγουν το δρόμο για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης”, σημειώνει και υπενθυμίζει ότι η εξέλιξη αυτή “θα επιτρέψει στην Ευρωομάδα να εγκρίνει την εν λόγω συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίασή της”.

“Αυτή η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγική για την Ελλάδα, καθώς όχι μόνο προσφέρει βασικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας αλλά και εξασφαλίζει μια αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία για τα επόμενα χρόνια πέρα ​​από το πρόγραμμα ESM”, αναφέρει ο Επίτροπος.

“Τώρα είναι η ώρα για όλους τους εταίρους καταλήξουν σε μια κοινή κατανόηση για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας τις ερχόμενες εβδομάδες”, τονίζει.

“Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε τη σελίδα σε αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με αυτή τη συμφωνία, πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, θέσεων εργασίας και ανάπτυξης για την Ελλάδα και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ “, καταλήγει στη δήλωσή του, ο αρμόδιος Επίτροπος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy