Ν. Κέττηρος: Αποπροσανατολισμός από το κύριο ζήτημα, η δωρεά του τεμαχίου

Σειρά απαντήσεων από τα αρμόδια όργανα για την επένδυση στο Πέρα Πεδί αναμένει να έχει σήμερα η επιτροπή περιβάλλοντος.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος δήλωσε ότι αναμένονται απαντήσεις στα ερωτήματα για το πότε έγινε η αίτηση διαχωρισμού του συγκεκριμένου τεμαχίου, πότε κατατέθηκε η αίτηση για πολεοδομικές άδειες και αν στην αίτηση εξαιρείται το 1/12(δωδέκατο) το οποίο ανήκει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός.

Διότι αν υπάρχει διαχωρισμός, αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έβαλε την υπογραφή του για να γίνει ο διαχωρισμός. Ζητήθηκε επίσης, είπε, να παρουσιαστεί συγκεκριμένος χάρτης στον οποίο να φαίνεται το τεμάχιο γης και η ανάπτυξη που προγραμματίζεται να γίνει, καθώς και το 1/12 του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κέττηρος αναμένει απάντηση και στο ερώτημα πώς μια εταιρία αναλαμβάνει ένα τεράστιο επιχειρηματικό ρίσκο δεδομένου του κινδύνου να μην εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες.

Προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, είπε, αν αυτό το ρίσκο έχει γίνει γνωρίζοντας η εταιρία ότι τα συγκεκριμένα τεμάχια ανήκουν σε συγγενείς του προέδρου.

Χαρακτήρισε ως αποπροσανατολισμό από το κύριο ζήτημα, τη δωρεά του τεμαχίου του προέδρου προς το κράτος. Διερωτήθηκε γιατί να το δωρίσει αφού δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν εμπλέκεται ο ίδιος στην όλη υπόθεση.

Ο κ. Κέττηρος επισήμανε ότι ήδη έχουν επωφεληθεί τα αδέλφια του προέδρου από την πώληση του τεμαχίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy