Ν.Παπαδόπουλος: Ένα Grexit θα έχει πολιτικοοικονομικές συνέπειες στην Κύπρο

Την έντονη ανησυχία του ΔΗΚΟ για την αβεβαιότητα που επικρατεί σε ό,τι αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και τους δανειστές της, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο.

“Το ΔΗΚΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη αβεβαιότητα που υφίσταται από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία», αποδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών” είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφέροντας ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί συμφωνία και επιχειρηματολογεί σε κάθε ευκαιρία υπέρ των θέσεων της Ελλάδας σε διεθνή φόρα, είπε ότι η τελική απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό.

“Όμως, μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο” υπέδειξε.

Απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και να καταλήξει σε ένα έντιμο συμβιβασμό για τη παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

“Η Κύπρος χρειάζεται μια ευημερούσα και ισχυρή Ελλάδα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ευρύτερου Ελληνισμού” είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει, αν υπάρχει ενημέρωση για τη λήψη μέτρων στην Κύπρο σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένος σε ότι αφορά τις συνέπειες ενδεχόμενης αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

«Είναι ένα από τα βασικά προβλήματα. Οι συνέπειες θα είναι σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Και αυτό εμάς στην Κύπρο μας απασχολεί ιδιαίτερα», ανέφερε.

Σε σχέση με την έκκληση του προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό και ερωτηθείς εάν οι εξελίξεις εξαρτώνται μόνο από τον κ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι “όχι, δεν εξαρτώνται οι εξελίξεις μόνο από την Ελλάδα και επαναλαμβάνω ότι εμείς επιχειρηματολογούμε υπέρ των θέσεων της Ελλάδας, για να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας να βοηθήσουν έτσι ώστε να υπάρχει κατάληξη σε ένα έντιμο συμβιβασμό”.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy