Ν. Παπαδόπουλος: Εθνική στρατηγική για διαχείριση των ΜΕΔ

Πρέπει να υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τη διαχείριση των ΜΕΔ και αυτήν θα πρέπει να την καθορίσει μια αρχή διαχείρισης, στην οποία να συμμετέχει όχι μόνο η κυβέρνηση και οι τράπεζες αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς καθώς τα ΜΕΔ αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, πρόσθεσε, πρέπει να είναι σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά τις νομοθεσίες για αντιμετώπιση κακόπιστων δανειοληπτών αλλά και των άλλων που δεν μπορούν να πληρώνουν λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Το δεύτερο, πρόσθεσε, έχει να κάνει με θεσμικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έτσι ώστε να μην μας επιβληθούν ξανά από τα έξω λύσεις.

Το κόστος αν δεν γίνει κάτι θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο, τόνισε ο κύριος Παπαδόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί οδηγία της Κομισιόν για εξωδικαστική εκτέλεση υποθηκών. Εάν εφαρμοστεί στην Κύπρο κάτι τέτοιο, είπε, αυτό θα επιφέρει τεράστιες παρενέργειες στον κοινωνικό ιστό.

 

“Να μην περάσει το μήνυμα ότι διαπραγματευόμαστε κάτω από την απειλή των όπλων”

Η ε/κπλευρά πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, και για το ότι το ενεργειακό πρόγραμμα θα προχωρήσει, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Διαπιστώνεται, επισήμανε ότι η γραμμή που προωθεί η Άγκυρα είναι η διασύνδεση του ενεργειακού προγράμματος με το Κυπριακό.

Πρέπει σημείωσε ο κύριος Παπαδόπουλος, να είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι θέλουμε τον διάλογο αλλά να μην περάσει το μήνυμα ότι διαπραγματευόμαστε κάτω από την απειλή των όπλων και των εκβιασμών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy