«Ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι αγώνας όλων μας»

«Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δίνεται μια μάχη σήμερα που είναι μάχη για ολόκληρη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, οι δογματικοί του νεοφιλελευθερισμού επιμένουν σε τελεσίγραφα και θέτουν στο λαό εκβιαστικά διλήμματα, ή να συνεχίσει να δέχεται τις πολιτικές λιτότητας ή να ταπεινωθεί.

»Η μόνη απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα είναι η απάντηση της αξιοπρέπειας, η απάντηση της κυριαρχίας του ελληνικού λαού. Σε αυτόν τον αγώνα βεβαίως είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και από την ομάδα μας, την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την στήριξή μας, να στιγματίσουμε όλες τις πολιτικές εκείνων που θέλουν να ταπεινώσουν τον Ελληνικό λαό. Βλέπουμε να γίνονται ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά του ελληνικού λαού και τις καταγγέλλουμε. Με πρωτοβουλία των Αριστερών κομμάτων και κινημάτων γίνονται κινητοποιήσεις και στις Βρυξέλλες και σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

»Το ερχόμενο Σάββατο το ΑΚΕΛ καλεί σε μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Λευκωσία. Η αλληλεγγύη μας θα  εκφραστεί με κάθε τρόπο γιατί ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι αγώνας όλων μας, είναι αγώνας για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης, μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης και όχι μια Ευρώπη της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών».

Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Νεοκλής Συλικιώτης μετά από συνεδρία της ομάδας με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα και τη λήψη απόφασης για ενίσχυση της εκστρατείας έκφρασης αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy