Ν. Συλικιώτης: Η πρόταση Γιούνκερ η συνέχιση της κοινωνικής ανισότητας

Αποστολή Στρασβούργο: Δημήτρης Χατζηιωσήφ

Πρέπει να δεχτούμε ένα πράγμα για την σημερινή Ένωση. Παραμένει σταθερή στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών που την οδήγησαν στη φτωχοποίηση των λαών, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων. Στην εμβάθυνση και τη θεσμοθέτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και μνημονίων, τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, αμέσως μετά την ομιλία Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη το εκτο σενάριο του Γιούνκερ, συνεχίζει τη λογική της διεύρυνσης των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων οδηγώντας στην ΕΕ πολλών ταχυτήτων. Του πλούσιου πυρήνα του ευρώ και της φτωχής περιφέρειας.

Είπε επίσης πως έτσι συνεχίζεται σταθερά η ενίσχυση του στρατιωτικού κεφαλαίου (μέσω του ταμείου για την άμυνα) και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου (μέσω της ΟΝΕ, της τραπεζικής ένωσης, και της πρότασης για υπερυπουργείο οικονομικών). “Συνεχίζει η πολιτική έλλειψης αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες: αντί να ανατραπεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Τουρκία, τώρα προτείνονται παρόμοιες συμφωνίες με τη Λιβύη και άλλες χώρες” υπογράμμισε.Τέλος, ανέφερε πως η Αριστερα είναι υπερ της ανατροπής αυτών των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού, της ανισότητας και της φτωχοποίησης και πως η ΕΕ χρειαζεται δημόσιες επενδύσεις για δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. “Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ειρήνης, υπέρ συμφερόντων λαών”, ανέφερε καταληκτικά.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.