Να απαγορευθεί η εισαγωγή ξενικών ειδών ζώων

Το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως πρέπει επιτέλους να μπουν φραγμοί και να απαγορευτεί η εισαγωγή στην Κύπρο ξενικών ειδών ζώων, που καμία σχέση δεν έχουν με τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας.

Παράλληλα ζητά όπως διεξαχθούν εδώ και τώρα επιθεωρήσεις και έρευνες σε βάθος για να διαπιστωθεί η επικρατούσα κατάσταση σε όλους τους ζωολογικούς κήπους της χώρας, σημειώνοντας πως “όπου διαπιστωθεί ότι συστηματικά παρανομούν τότε θα πρέπει να τους κλείσουν”.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρει πως είναι ενάντια στην κράτηση και τον εγκλεισμό ζώων μέσα σε κλουβιά και αυτό γίνεται μόνο και μόνο για την ψυχαγωγία του ανθρώπου. “Αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν και δεν χρειάζεται πλέον ο άνθρωπος να ενημερώνεται μέσα από την μιζέρια και την κακομεταχείριση των ζώων. Υπάρχουν τα μέσα και οι τρόποι, ζούμε πλέον στην ηλεκτρονική εποχή και θα μπορούν κάλλιστα να ψυχαγωγηθούν άνετα μέσα από ψηφιακές και δορυφορικές ζεύξης και θα μπορούν επίσης να δουν και να απολαύσουν ένα εξωτικό ζώο μέσα στο ίδιο του φυσικό του περιβάλλον”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy