“Να μπουν και οι πολίτες με τα τρακτέρ”;

H Εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου,  προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό του αρχαίου μνημείου στην Γεροσκήπου, αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

Όπως ανάφερε,  “αυτή η κυβέρνηση παραδίδει, κάθε εβδομάδα, κάτι νέο σε ιδιωτικά συμφέροντα. Μαζί βέβαια και το φυσικό πλούτο του νησιού. Ήταν οι ακτές, οι παραλίες, τώρα είναι τα αρχαία, η πολιτιστική μας κληρονομιά.
 
Προφανώς, για όσους έχουν ισχύ εφαρμόζονται διαδικασίες εξπρές για να τους εξυπηρετήσουν, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να μην υποκύψει σε πιέσεις και να διασώσει τον αρχαιολογικό χώρο, θα μπορούσε να το πράξει νόμιμα και αποτελεσματικά.
 
Ουδείς έχει το δικαίωμα να καταστρέφει πολιτιστική κληρονομιά. Τι θα συμβεί, αν στο βωμό του συμφέροντος, ο κάθε πολίτης που στερήθηκε για τον ίδιο λόγο την περιουσία του, απειλήσει να ξεκαθαρίσει με τα τρακτέρ.
 
Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τη σιωπή των άλλων υποψηφίων και των επιτελείων τους. Κάποτε η σιωπή λέει πολύ περισσότερα από τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy