Να γιατί νομίζουμε ότι ξαναπέθαναν οι πεθαμένοι σελέμπριτι

Oι ξαναζεσταμένοι θάνατοι είναι παγκόσμιο φαινόμενο τελικά. Σ’ αυτό η δημοσιογράφος Anisa Subedar του ΒΒC δίνει απαντήσεις

Με δυο λόγια:
Υπάρχουν κάποιοι νεκροί διάσημοι που είναι μεν αγαπητοί, αλλά δεν είναι σούπερ πρωτοκλασάτοι σαν την Πριγκίπισσα Νταϊάνα ή τον Μάικλ Τζάκσον. Άρα σχετικά λίγοι έμαθαν/πρόσεξαν το θάνατό τους όταν αυτό συνέβη.
Έτσι, κάποιος που πέφτει πάνω στην είδηση του θανάτου Λέσλι Νίλσεν απ’ τις Τρελές Σφαίρες (είτε επειδή έψαχνε στο ίντερνετ για τον ηθοποιό ή τυχαία) είναι πιθανό να μην γνώριζε ότι έχει πεθάνει, και μπορεί να μην προσέξει την ημερομηνία του άρθρου και να το μοιραστεί.

Αν ο θάνατος του Λέσλι Νίλσεν είχε προκαλέσει τόσο ντόρο όσο της Νταϊάνα ή του Μάικλ Τζάκσον, κανείς δεν θα μπερδευόταν. Κάποιος φίλος του θα εντόπιζε το λάθος, κι αυτός που το πρωτομοιράστηκε θα το διέγραφε. Όμως οι περισσότεροι εκπλήσσονται, στεναχωριούνται και μοιράζονται κι αυτοί την είδηση. Τα πρώτα R.I.P. έχουν αρχίσει, αλλά απέχουμε ακόμα απ’ το μεγάλο viral.

Χάρη όμως στις κοινοποιήσεις και στα κλικ που κάποιος κάνει στη σελίδα του Guardian ή του BBC -χωρίς να προσέξει την πραγματική ημερομηνία θανάτου- το άρθρο μπαίνει στα ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ του εν λόγω ΜΜΕ. Έτσι ας πούμε η είδηση «Leslie Nielsen Died» εμφανίζεται στην μπάρα με τα «Most Read of the BBC News», και τότε είναι που εκατομμύρια κόσμος προσέχει την είδηση, καθώς έχει μπει στο BBC μέσω κάποιου άλλου άρθρου.


Γα πολλοστή φορά εδώ και πολλά χρόνια, ο θάνατος του ηθοποιού στεναχώρησε κόσμο στα social media
Θεωρώντας ότι για να είναι στα Πιο Διαβασμένα της Ημέρας το άρθρο είναι πρόσφατο ή και σημερινό, ο κόσμος το διαβάζει και το μοιράζεται, προκαλώντας νέα χιονοστοιβάδα share στο Facebook με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά στα Πιο Διαβασμένα άρθρα.

Χρειάζεται μονάχα ένα άτομο που δεν γνώριζε ότι ο Λέσλι Νίλσεν ήταν ήδη νεκρός για να προκληθεί εκ νέου παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατό του.

ΥΓ. Για την ιστορία, ο Νίλσεν -απ’ τους πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα διασημοτήτων που υπέφεραν απ’ το λεγόμενο Σύνδρομο των Πολλαπλών Θανάτων- πέθανε για πρώτη και κανονική φορά τον Νοέμβριο του 2010, στα 84 χρόνια του.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy