Να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα στην Ελβετία ευχήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

“Επιθυμούμε στη διάσκεψη της 28η Ιουνίου να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι σε αυτή τη διάσκεψη θα διαφανεί ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι.

Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία ανέφερε ότι θα πάει ο ίδιος στο Κραν Μοντάνα προσθέτοντας πως η διαδικασία πρέπει να πάρει μια κατεύθυνση αν θα υπάρξει λύση στην Κύπρο ή όχι. “Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν επ αόριστον. Επιθυμούμε να είναι μια τελική διάσκεψη”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού και υποστηρίζει μια λύση δίκαιη βασισμένη στην πολιτική ισότητα που να προστατεύει και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ε/κ πλευρά έκανε κάποια βήματα πίσω λόγω των εκλογών, ωστόσο πρόσθεσε “σε αυτή τη διάσκεψη θα δούμε ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι”.

Όπως είπε απόψε φτάνει στην Άγκυρα ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όπου θα έχει επαφές αύριο ενώ σήμερα είναι στην Άγκυρα ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί. “Θα πάμε στο Κραν Μοντάνα προετοιμασμένοι”, ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy