«Να κάνει δεύτερες σκέψεις ο ΠτΔ»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να κάνει δεύτερες και σοφότερες σκέψεις για το αν θα παραστεί στο δικαστήριο και να μαρτυρήσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός και βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο πρόεδρος έγινε μέρος του προβλήματος στηρίζοντας δημόσια τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, αναγκάζοντας τον Γενικό Εισαγγελέα να αναφωνήσει τη λέξη «ντροπή».

Ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε ποια θα είναι η θέση των θεσμών την επομένη της παρουσίας του προέδρου στο δικαστήριο, αν το δικαστήριο κρίνει ως αξιόπιστη τη μαρτυρία του προέδρου και μη αξιόπιστη τη μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και το αντίθετο.

Αυτό, τόνισε, θα φέρει νέα σύγκρουση μεταξύ προέδρου και Γενικού Εισαγγελέα.
Ερωτηθείς κατά πόσον ο πρόεδρος θα μπορούσε να μην παραστεί στο δικαστήριο, ο Άριστος Δαμιανού είπε ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος καλύπτεται από ασυλία, δεν υπάρχει νομική υποχρέωση να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και δεν θα έχει συνέπειες αν αρνηθεί να το πράξει.

Από την πλευρά του ο νομικός και βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ πως όποια κι αν θα είναι η κατάληξη του θέματος αυτού, τα αποτελέσματα θα είναι απροσμέτρητα.

Επέρριψε την ευθύνη στον Γενικό Εισαγγελέα για την εξέλιξη, αφού ο ίδιος έδωσε πρώτος κατάθεση και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πάει στο δικαστήριο προς υπεράσπιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου αλλά για να διευκρινίσει ένα θέμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy