Να καταθέσουμε ανθρωπιά!

Του Πανίκου Χάμπα*

Μας λένε «όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο». Αυτό όμως βολεύει τους ενόχους. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ο καθένας έχει την ιστορία του σ’ αυτό τον τόπο. Μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και διερωτώνται οι πολίτες, σταμάτησε να υπάρχει ανεργία; Λύθηκαν τα προβλήματα της οικονομίας; Βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού, σταμάτησε το μεταναστευτικό ρεύμα, μήπως θα επιστρέψουν οι 40.000 νέοι που έφυγαν; Θα σταματήσουν οι αυτοκτονίες; Μας λένε να ξεχάσουμε…

Την ίδια στιγμή δημιουργούν μια ακραία ολιγαρχία του πλούτου, η οποία συνεργάζεται άψογα με τα ξένα μονοπώλια και ιδιαίτερα τα τραπεζικά, σε μια προσπάθεια από κοινού να ελέγξουν τα πάντα στον νησί. Εάν είναι δυνατό, ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε. Αυτή λοιπόν η διαμορφούμενη πλουτοκρατική ολιγαρχία δεν έχει καθόλου πατριωτικούς σκοπούς και στόχους, τουναντίον στην προσπάθειά της να στεριώσει ξεπουλάει τα πάντα, ακόμη και την πατρίδα.

Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούμε και να το κατανοήσουμε όλοι μας, γιατί το 2016 είναι ήδη μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλα τα νοικοκυριά, γι’ αυτό και η μόνη μας επιλογή είναι ο δρόμος… Ερωτώ: Μπορείς με όλα αυτά να απέχεις; Οι ατομικές διαδρομές δεν αποτελούν επιλογή για τον προοδευτικό άνθρωπο. Ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα κακά μας, τα βάσανά μας είναι πίσω. Μας φυλάνε για μετά τις εκλογές τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκποιήσεις, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι 1 ½ φορά περισσότερα από την οικονομία της Κύπρου, είδατε κανένα σχέδιο για επίλυση του προβλήματος; Είδατε πως θα διαφυλαχθεί η πρώτη κατοικία;

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποιος σιωπά και απέχει από τα κοινά, απ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, φαίνεται ότι συναινεί, αποδέχεται όλη αυτή τη σαθρή κατάσταση.

Οι χαμένες λοιπόν ελπίδες θα πρέπει να αναζητηθούν ανάμεσα στους αγνούς, απλούς ανθρώπους. Ολοι, όσοι αγαπάμε τον άνθρωπο… Ολοι, όσοι πονούμε τον άνθρωπο, έχουμε χρέος να μην ανεχόμαστε πλέον την αδικία και την ανηθικότητα. Θα πρέπει με τη δύναμη του παραδείγματος να ρισκάρουμε περισσότερο, με υπομονή, επιμονή, με τιμιότητα και σταθερότητα στον προορισμό. Στόχος μας να ξεσκεπάσουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που ολοένα και περισσότερη αχρωματοψία αποκτούν.

Να καταθέσουμε ψυχή, ειλικρίνεια, ανθρωπιά στην καθημερινή μας δράση.

Να συμβάλουμε ουσιαστικά και καταλυτικά στην κυοφόρηση, καρποφορία και γέννηση νέου οράματος, με ελπιδοφόρο μέλλον.

Θα πρέπει να έχουμε ανήσυχα μυαλά, να μας διακρίνει ο ριζοσπαστισμός με ορμή στις ιδέες και στα οράματα. Αυτή είναι η Αριστερά, το ΑΚΕΛ, η πραγματική, η τίμια, του ήθους και της ευθύνης. Αυτή χρειάζεται ο λαός, μοναδικό ανάχωμα στη βάρβαρη επέλαση ντόπιων και ξένων τροϊκανών. Εμείς μιλούμε για ανώτερη ηθική δικαιοσύνη στον κόσμο, για βαθύτερη έννοια της αρετής, της τιμής. Μαζί προχωράμε! Mε ήθος, τιμιότητα καταθέτοντας ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα, για το μέλλον των παιδιών μας, της Κύπρου μας.

*Υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy