Να μη μείνει καμιά σκιά στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στα σχολεία

Του
Χρίστου Χριστοφίδη*

 

Σε μια περίοδο που το καράβι της Παιδείας μπάζει νερά από παντού, λόγω κυρίως λανθασμένων και άστοχων ενεργειών και αποφάσεων, οι καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ, κυρίου Δίπλαρου, προσθέτουν μια μεγάλη τρύπα στην ήδη ταλαιπωρημένη Παιδεία.
Οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες. Ο κύριος Δίπλαρος έχει ισχυριστεί ότι κατέχει στοιχεία για καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών που βρίσκονται σε όλα τα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας και δεν έχουν διερευνηθεί για λόγους σκοπιμοτήτων!
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπάρχει νομοθεσία που καθιστά ποινικό αδίκημα τη γνώση και μη καταγγελία τέτοιων περιστατικών στην Aστυνομία. Δύο ενδεχόμενα μπορούν να συμβαίνουν: Είτε οι καταγγελίες ευσταθούν οπόταν πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε λειτουργούς, πολιτικούς προϊστάμενους και όσους γνώριζαν, είτε οι καταγγελίες δεν ευσταθούν, οπόταν πρόκειται για τσαρλατανισμό τεραστίων διαστάσεων που δεν χωρεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Καλούμε άμεσα:
– Το Υπουργείο Παιδείας και τον πολιτικό του προϊστάμενο να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα δίνοντας συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις.
– Τον Υπουργό της Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να ξεκαθαρίσουν αν έχουν φτάσει κοντά τους τέτοιες καταγγελίες και πώς τις χειρίστηκαν.
– Την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού να ξεκαθαρίσει αν έφτασαν κοντά της τέτοιες καταγγελίες και πώς τις χειρίστηκε.
– Τον βουλευτή του Συναγερμού κύριο Δίπλαρο να συγκεκριμενοποιήσει, όπως οφείλει, τις καταγγελίες του.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν σηκώνει καμιά απολύτως σκιά. Αναμένουμε να ξεκαθαρίσουν όλα το ταχύτερο δυνατό. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, χιλιάδες γονείς και κυρίως χιλιάδες παιδιά αναμένουν απαντήσεις που οι κυβερνώντες υποχρεούνται να τους δώσουν.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μένουν οικτρά εκτεθειμένοι.
Η Παιδεία δεν σηκώνει άλλες πισώπλατες μαχαιριές.
*Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy