Να μην παραλάβουν τις κάρτες εισόδου/εξόδου καλεί τα μέλη της η ΠΑΣΥΚΙ

ο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καλεί όλα τα μέλη της συντεχνίας να μην παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα ελέγχου χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους.

Επίσης, το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι “είναι κάθετα αντίθετο με την αναφορά στο σημείο 10 της εγκυκλίου με αριθμό. φακ. Ι.Υ.15.49.003/4 που απέστειλε ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας προς τους Διευθυντές των νοσοκομείων στις 29 Μαΐου”.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, το σημείο αυτό αναφέρει ότι “τυχόν άρνηση παραλαβής ή/και μη χρήση της κάρτας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις διατάξεις των περί της Δημόσιας υπηρεσίας Νόμων, θα καταγράφεται δε ως αδικαιολόγητη απουσία και θα γίνεται αντίστοιχη αποκοπή του χρόνου απουσίας από την άδεια ανάπαυσης ή από την μισθοδοσία του υπαλλήλου”.

“Η αναφορά αυτή εμπερικλείει στοιχεία απειλής και εκφοβισμού κατά των ιατρών και σε περίπτωση εφαρμογής των πιο πάνω, το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει ότι οι ιατροί θα αντιδράσουν άμεσα με δυναμικά μέτρα”, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy