Να ολοκληρώσουν την προσπάθεια καλεί τους δύο ηγέτες το ΑΚΕΛ

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Λύπη και ανησυχία εκφράζει το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ για τις αρνητικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, καλώντας τους δύο ηγέτες να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΠΓ του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις, υπενθυμίζοντας ότι το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης αποκλείει την ένωση, τη διχοτόμηση και την απόσχιση.

Αναλυτικά:

Συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ με αποκλειστικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το Π.Γ. του ΑΚΕΛ εκφράζει τη λύπη και την ανησυχία του για τη χθεσινή αρνητική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Με δεδομένη τη ζημιά που ήδη έχει προκληθεί στη διαπραγματευτική διαδικασία, και εν γένει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, το Π.Γ. θεωρεί ότι είναι ευθύνη και υποχρέωση των δύο ηγετών να βρουν τρόπους ξεπεράσματος των προβλημάτων για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αυτές βρίσκονται σ’ ένα προχωρημένο στάδιο, σημαντικές συγκλίσεις έχουν επιτευχθεί σε διάφορα θέματα και επιβάλλεται η ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Αυτό θα κριθεί στη διαπραγμάτευση.

Σημειώνουμε ότι ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές είναι ότι η λύση ρητώς θα αποκλείει την ένωση, τη διχοτόμηση και την απόσχιση.Το ΑΚΕΛ δηλώνει παρόν στον κοινό αγώνα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και λαό στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Μέσα στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναντήσεις που είχε Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού με κόμματα και παράγοντες της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.