Να σταματήσει κάθε μορφή βίας εις βάρος των γυναικών

 

“Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης εξ ονόματος της ΕΕ. Δυστυχώς όμως το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών συνεχίζει να οξύνεται και εκδηλώνεται σε πολλές μορφές συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής, της σωματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης, της αναγκαστικής άμβλωσης, της σωματεμπορίας, και των εγκλημάτων τιμής. Την ίδια στιγμή λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας εντείνονται και άλλες μορφές καταπίεσης όπως η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι αποκοπές μισθών και επιδομάτων, η κατάργηση κάθε είδους κρατικής πρόνοιας, οι απολύσεις εγκύων, και η προσφυγοποίηση όπου χιλιάδες γυναίκες καλούνται να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες και να προστατεύσουν τα παιδιά τους.” Αυτά υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. Θέμα της συζήτησης ήταν η πρώτη επέτειος της υπογραφής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

 

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης τόνισε πως απαιτείται να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα και αποφασιστικές ενέργειες και σε επίπεδο ΕΕ αλλά και από κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά.  Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην κύρωση και  την εφαρμογή της Σύμβασης δεν χωρούν επιφυλάξεις και εξοικονομήσεις, ούτε πρέπει να παρεμβάλλονται εμπόδια. 

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως ως ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι τέλους για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την βία, την εκμετάλλευση και τις ανισότητες.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.