Nα ζητηθεί γνωμάτευση από τον Εισαγγελέα για την απεργία στα ΚΙΕ, λέει Παγκ. Συν. Μέσης Εκπαίδευσης

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης επικρίνει την απόφαση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα απογευματινά ή άλλα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΠ) να κατέλθουν σε απεργία, ζητώντας από το ΥΠΠ να ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για τη νομιμότητα των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών.
 
«Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να σκεφτούν πρωτίστως το συμφέρον των μαθητών και να αναβάλουν ή να ακυρώσουν την απόφαση τους για απεργία, αποδεχόμενοι την αύξηση των οικονομικών απολαβών που τους έχει προταθεί από το ΥΠΠ και συνάμα να παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για οριστική επίλυση του θέματος», αναφέρει ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
 
Όπως αναφέρεται, η απόφαση των εκπαιδευτικών να επιλέξουν να προβούν σε τόσο δραστικά μέτρα σε μία περίοδο που τα σχολεία βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις τελικές εξετάσεις μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
 
«Η πράξη αυτή θα θυματοποιήσει εκατοντάδες παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στα ΚΙΕ ή στα άλλα απογευματινά προγράμματα. Ιδιαίτερα θα εξοντώσει τους τελειόφοιτους μαθητές που θα παρακαθίσουν στις παγκύπριες εξετάσεις», αναφέρει η Συνομοσπονδία και υποδεικνύει πως οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα ΚΙΕ είναι κυρίως μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
 
Σημειώνει εξάλλου πως οι εκπαιδευτικοί είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους να διαμαρτυρηθούν (π.χ. κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα) εάν είχαν βεβαίως το δικαίωμα, αφού οι ίδιοι αιτήθηκαν για τις θέσεις που κατέχουν σήμερα και συγκεκριμένα υπέγραψαν σύμβαση εργοδότησης με το ΥΠΠ, με συγκεκριμένους όρους τους οποίους γνώριζαν εξ αρχής.
 
«Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου αφήνει πολλά παιδιά και τις οικογένειες τους εκτεθειμένους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy