Name & shame των μεγαλοφειλετών του ελληνικού δημοσίου

Στη δημοσιότητα έδωσε, όπως είχε προαναγγείλει εδώ και ημέρες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών τα ονόματα 13.730 οφειλετών του Δημοσίου. Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ τα οποία αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση publicrevenue.gr.

Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ η ανάρτηση έγινε στο πλαίσιο εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης. Στη λίστα περιλαμβάνονται οφειλές των οποίων η αποπληρωμή καθυστερεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Σημειώνονται επίσης τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Στη λίστα με τις εταιρείες-οφειλέτες περιλαμβάνονται και αρκετές εταιρείες οι οποίες έχουν, ήδη, βάλει λουκέτο καθώς και πρώην δημόσιες επιχειρήσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy