Ναμί: Συνδιαχείριση του ΦΑ πριν τη λύση του Κυπριακού

Συνδιαχείριση του Φυσικού αερίου πριν από τη λύση του Κυπριακού προτείνει ο λεγόμενος Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας Οζντίλ Ναμί.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο κ. Ναμί αναφέρει ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν σε όλους τους Κύπριους και επομένως οι δύο πλευρές θα πρέπει, κατά την άποψή του, να συμμετέχουν σε ένα μηχανισμό ο οποίος διασφαλίζει οφέλη και και στους δύο.

Κατά τον κ. Ναμί, θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από κοινού σχετικά με το ποιος δραστηριοποιείται στην ΑΟΖ, πότε και πως, αναπαράγοντας, όπως λέγει, ότι θα λάμβανε χώρα σε μια Ομοσπονδιακή Κύπρο.

Χαρακτηρίζοντας ως ικανοποιητική φόρμουλα, τη σύγκλιση για ομοσπονδιακή διαχείριση του φυσικού πλούτου, ο κ. Ναμί δηλώνει ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά παγώσει το ενεργειακό της πρόγραμμα και υπάρξει επικέντρωση για εξεύρεση λύσης τότε αυτή η φόρμουλα μπορεί να εφαρμοστεί.

Το πρόβλημα, αναφέρει, έγκειται στο τι συμβαίνει σήμερα μέχρι τη μέρα λύσης και ουδείς, έδωσε δικαίωμα στην Εκ πλευρά να διατηρεί το μονοπώλιο της μελλοντικής ομοσπονδιακής Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy