Ναρκωτικά ή βιασμός πίσω από την απόπειρα φόνου

Υποθέσεις ναρκωτικών ή βιασμού ή ακόμα και συνδυασμός των δύο φαίνεται να βρίσκονται πίσω από την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στην Ορόκλινη χθες βράδυ. Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής αστυνομικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται το κίνητρο για την απόπειρα εναντίον του 46χρονου από τη Λακατάμια να είναι εκδίκηση για βιασμό που καταγγέλθηκε ότι διέπραξε ο 46χρονος με θύμα 31χρονη γυναίκα.

Η καταγγελία αυτή έγινε στο ΤΑΕ Λευκωσίας στις 9 Νοεμβρίου, δηλαδή την αμέσως προηγούμενη μέρα από την απόπειρα φόνου ενώ το σενάριο ενισχύεται από το γεγονός ότι η 31χρονη, βρέθηκε στη σκηνή της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη σήμερα το πρωί, μερικές ώρες μετά την απόπειρα έχοντας στην κατοχή της φυσίγγια κυνηγετικού όπλου! Συλληφθέντες είναι 45χρονος και 38χρονος από τη Λάρνακα οι οποίοι προφυλακίστηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για 8 μέρες ως ύποπτοι για απόπειρα φόνου, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Ο 46χρονος από τη Λακατάμια είναι πρόσωπο με εξαιρετικά βεβαρημένο ποινικό μητρώο και έχει απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών και βίας. Όπως είπε στους ανακριτές, είχε κλείσει ραντεβού στις 10 χθες το βράδυ στην περιοχή Ορόκλινης με τους δύο υπόπτους για να αγοράσει ναρκωτικά. Όταν έφτασε εκεί, διαπίστωσε ότι εκτός από τον 45χρονο και τον 38χρονο με τους οποίους είχε ραντεβού, υπήρχαν και άλλα πρόσωπα μέσα σε δύο αυτοκίνητα.

Όπως είπε στην Αστυνομία, αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει σε καρτέρι και προσπάθησε να φύγει από τη σκηνή, ωστόσο, ο 45χρονος, βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε προς το μέρος του με κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο από κοντινή απόσταση, δύο φορές. Τα σφαιρίδια τον έπληξαν στην ωμοπλάτη και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κλήθηκε η αστυνομία και άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης. Στο εύλογο ερώτημα γιατί μετέβη στη Λεμεσό και όχι στη Λάρνακα που ήταν το πιο κοντινό νοσοκομείο, η απάντηση του στην Αστυνομία ήταν ότι φοβήθηκε ότι θα τον ακολουθούσε ο δράστης. Ο 46χρονος κρατήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για προληπτικούς λόγους καθώς τα σφαιρίδια τον έπληξαν επιφανειακά.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο, στις 6.30 σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε κοντά στη σκηνή γυναίκα 31 ετών η οποία μόλις την χθες Πέμπτη είχε καταγγείλει στο ΤΑΕ Λευκωσίας ότι το θύμα της απόπειρας την είχε βιάσει. Στην κατοχή της βρέθηκαν δύο πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και η εξήγηση την οποία έδωσε ήταν ότι της τα είχε παραδώσει πρόσωπο το οποίο περιέγραψε. Μετά την εξέλιξη αυτή, ένα βασικό σενάριο το οποίο εξετάζει η Αστυνομία, είναι να στήθηκε κοντραπάντο ναρκωτικών με το θύμα αλλά πραγματικός σκοπός να ήταν η εκδίκηση για άλλη υπόθεση με επίκεντρο τη μυστήρια γυναίκα. Οι συλληφθέντες αρνούνται ανάμιξη στην υπόθεση.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy