Ναυαγοσώστες VS Φαίδωνος

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στο Δήμαρχο Πάφου και τον εκπρόσωπο τύπου του παγκύπριου συνδέσμου επαγγελματιών ναυαγοσωστών μετά και την πρωινή ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο για ελλιπή στελέχωση της ναυαγοσωστικής.

Αφορμή στάθηκαν πρωινές δηλώσεις του Φαίδωνα Φαίδωνος ότι οι ναυαγοσώστες διαμαρτύρονται μόνο για να παίρνουν περισσότερα χρήματα και χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές. Ο εκπρόσωπος τύπου των ναυαγοσωστών Αντρέας Ησυχίου χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι οι ναυαγοσώστες διαμαρτύρονται για να έχουν περισσότερη φύλαξη οι παραλίες και ειδικά η Πάφος που είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης φιλοξενώντας αρκετές χιλιάδες τουρίστες.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ο δήμαρχος Πάφου είπε ότι o ίδιος ο κ. Ησυχίου είναι εκτός χώρου γιατί όπως εξήγησε είναι από τη Λεμεσό και εκτός χρόνου γιατί τώρα που είναι η τουριστική περίοδος προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις για να ικανοποιήσουν τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα. Όπως είπε πέρσι υπήρχαν 36 ναυαγοσώστες και φέτος αυξήθηκαν στους 46 προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί το αίτημα των ναυαγοσωστών που ζητούν ακόμα 33 δηλαδή συνολικά να υπάρχουν 70 ναυαγοσώστες στην επαρχία Πάφου. Ο κ. Φαίδωνος κατηγόρησε τους ναυαγοσώστες ότι βάζουν μπροστά τις ανθρώπινες ζωές και πίσω κρύβουν συνδικαλιστικά τους αιτήματα (ώρες, μισθοί και μονιμότητα του προσωπικού).

Επίσης, ο δήμαρχος Πάφου είπε ότι με τους 46 ναυαγοσώστες καλύπτονται οι ανάγκες στις παραλίες ενώ υπέδειξε ότι οι πολίτες πρέπει να προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους και να πηγαίνουν σε παραλίες, τις ώρες που υπάρχει κάλυψη ναυαγοσώστη.

Αναφορικά με την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, οι ναυαγοσώστες επισκέφτηκαν το Γραφείο της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου, στην οποία παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η Έπαρχος Πάφου χαρακτήρισε αχρείαστη την εκδήλωση διαμαρτυρίας των ναυαγοσωστών, διότι όπως επεξήγησε, υπάρχει μεγάλη αύξηση του αριθμού τους. Όπως είπε, στην Πάφο, ο συνολικός αριθμός των ναυαγοσωστών ανέρχεται στους 46 από 36 που ήταν κατά την περσινή χρονιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, η ναυαγοσώστης Αλεξία Χατζηευσταθίου δήλωσε, ότι σέβονται την ανθρώπινη ζωή και απεργούν γιατί θέλουν τα αιτήματά τους να γίνουν πραγματικότητα. Όπως είπε, ζητούν διπλή στελέχωση κάθε ναυαγοσωστικού πύργου και κατάλληλη κατασκευή πύργων, ούτως ώστε να υπάρχει το σωστό περιβάλλον εργασίας που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς καθώς και η αγορά εξοπλισμού που να ευκολύνει το έργο τους και όχι να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Κινύρας Πάφου Ματθαίος Ματθαίου ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας είναι η άμεση επίλυση των αιτημάτων τους. Ακολούθως ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση επέμβασή του και ευχήθηκε όπως την ίδια ανταπόκριση επιδείξουν και οι Τοπικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μετά από πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών την πρόσληψη αριθμού εποχικών ναυαγοσωστών ούτως ώστε αρχές Ιουλίου ο συνολικός αριθμός των εποχικών ναυαγοσωστών να φτάσει του 217.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy