‘Ναι, μπορείς’ φιλανθρωπική συναυλία ΠΑΣΥΚΑΦ με Μ. Πασχαλίδη και Χρ. Θηβαίο

Με το σύνθημα, «Ναι, μπορείς» ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) διοργανώνει το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, φιλανθρωπική μουσική παράσταση με τους Έλληνες τραγουδοποιούς, Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο και με γενική είσοδο στα 25 ευρώ.
 
Όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η διατήρηση της ποιότητας στη ζωή των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους και ο σεβασμός στον ασθενή με καρκίνο και στην αξιοπρέπεια του, αποτελούν την αποστολή και φιλοσοφία του Συνδέσμου που έχει ως όραμά του μια κοινωνία απαλλαγμένη από την ασθένεια του καρκίνου.
 
Στα τριάντα χρόνια αδιάλειπτης δράσης του, ο ΠΑΣΥΚΑΦ έχει δημιουργήσει και προσφέρει υπηρεσίες ευρωπαϊκών προδιαγραφών για αντιμετώπιση των πολλαπλών αναγκών των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.
 
Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν Ψυχοκοινωνική Στήριξη, κατ’ οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα, 24ωρη Κατ` Οίκον Ανακουφιστική Φροντίδα στην Λευκωσία και στην Λεμεσό, Μεταφορά Ασθενών, Φυσικοθεραπεία, Κλινικές Λεμφοιδήματος και Κέντρα Επικοινωνίας και Δραστηριοποίησης.
 
Οι Υπηρεσίες στελεχώνονται από Γιατρούς, Εξειδικευμένες Νοσηλεύτριες, Φυσιοθεραπεύτριες, Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές και Κοινωνικούς Λειτουργούς και προσφέρονται δωρεάν σ’ όσους τις χρειάζονται, παγκύπρια.
 
Στην Κύπρο ο ΠΑΣΥΚΑΦ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, είναι στενός συνεργάτης των  Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Προβάλλοντας την ποικιλότροπη συμβολή του στην αντιμετώπιση του καρκίνου ο ΠΑΣΥΚΑΦ αποτείνεται για μία ακόμη φορά στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πολιτών και απευθύνει έκκληση για μαζική συμμετοχή στη συναυλία του Σεπτεμβρίου στην οποία φιλοξενούνται Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος, καλλιτέχνες που την τελευταία δεκαετία πρωταγωνιστούν στο ελληνικό μουσικό στερέωμα.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κλασσική κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στη τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου, από τον Παναγιώτη Ιωάννου.

Το 1987 πηγαίνει να σπουδάσει μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης. Παίρνει το πτυχίο από τύχη και πείσμα το 1992. Το 1993 αποφασίζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Ο κύκλος κλείνει το 1995.
 
Πρώτη του δισκογραφική παρουσία οι ” Χαΐνηδες “. Δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο (1991). To 1993 συμμετέχει στη δημιουργία του μουσικού εργαστηρίου “Νεάρχου Παράπλους” καθώς και στον ομώνυμο δίσκο.
 
Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το “Παραμύθι με λυπημένο τέλος” σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς . Στίχοι και μουσική υπογράφονται από τον ίδιο και τρία τραγούδια από τον Θοδωρή Παυλάκο . Συμμετέχουν σε δύο τραγούδια οι Πυξ – Λαξ .
 
Ακολουθεί ένα διάστημα συνεργασιών.
 
Συμμετέχει σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου, τραγουδάει στο “Χάραμα” με την Δήμητρα Γαλάνη, συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , τον Βαγγέλη Γερμανό , την Καλλιόπη Βέττα , τον Θανάση Γκαϊφύλλια , την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α.
 
Έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία και σημαντικές συνεργασίες σε έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων ενώ μοιράστηκε το πάλκο με ερμηνευτές όπως ο Χρήστος Θηβαίος, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και  Γιώργος Νταλάρας.

 Ο Χρήστος Θηβαίος, γιος ηθοποιών, μεγάλωσε σε περιοδεύοντες θιάσους και σπούδασε φιλολογία. Η εικοσάχρονη φιλία του με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη κατέληξε στο σχήμα “Συνήθεις Ύποπτοι”, ο πρώτος δίσκος του οποίου είχε τίτλο “Μέρες Αδέσποτες”.
 
Ο ίδιος δηλώνει ότι την «Άνοιξη του 1995, είχα δώσει στους φίλους μου Γιάννη και Δημήτρη, στην κάβα Σολιδάκη, Μετσόβου και Νοταρά γωνία, να ακούσουν την κασέτα με το demo από τις Μέρες Αδέσποτες κι εκείνοι θεώρησαν καλό να βάλουν στην πελάτισσα Αρλέτα, να ακούσει τα τραγούδια μου».
 
«Κάποια στιγμή μπαίνω κι εγώ στην κάβα, τη βλέπω καθισμένη στα σκαλάκια και με ακούω από τα ηχεία. Ήταν το Κορώνα Γράμματα. Πάγωσα. Αλλά εκείνη είχε τον τρόπο να με παγώσει ακόμα περισσότερο» λέει ο Χρήστος Θηβαίος.
 
Τότε η Αρλέτα τον ρωτάει :  “Παιδί μου εσύ είσαι αυτός;” “Ναι”, απάντησε εκείνος. “Έχεις ταλέντο” ανταπάντησε η Αρλέτα για να εισπράξει ευχαριστίες από τον Χρήστο Θηβαίο.
 
 “Μη μ` ευχαριστείς, δεν μ` ενδιαφέρει το ταλέντο. Αυτό που με νοιάζει είναι τι θα το κάνεις”, του λέει η Αρλέτα για την οποία δηλώνει ότι : «Οι γονείς μου έτυχε και με γέννησαν. Η Αρλέτα μ` έκανε αυτό που είμαι. Σ` έχω πάντα δίπλα μου. Στην υγειά σου φιλενάδα. Είμαστε έμποροι ονείρων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy