Νέα αναβάθμιση του διαύλου του αεροδρομίου Λάρνακας από Hermes

Σε νέα σημαντική αναβάθμιση του διαύλου του αεροδρομίου Λάρνακας προχώρησε η Hermes Airports, αφού για έξι περίπου εβδομάδες, δεκάδες εργάτες, εκσκαφείς, φορτηγά και μηχανήματα εργάζονταν πυρετωδώς, για την αντικατάσταση της ασφάλτου σε ένα μεγάλο μέρους του διαύλου.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Ζαχαριάδης, Ανώτερος Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Hermes Airports ανέφερε ότι «στα πλαίσια ενός μακροπροθέσμου προγράμματος συντήρησης των αεροδρομίων, η Hermes, προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση σημαντικού μέρους της ασφάλτου του διαύλου του Αεροδρομίου Λάρνακας. Κάθε βράδυ, πέραν των 100 ατόμων και δεκάδων συνεργείων εργάζονταν από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις πρωινές ώρες, για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, με σκοπό την ασφαλτόστρωση περίπου του ενός τρίτου του διαύλου του αερολιμένα».

Παράλληλα, σημείωσε «μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης για προώθηση της ανακύκλωσης, η Hermes, προχώρησε στην πλήρη ανακύκλωση της αφαιρεθείσας ασφάλτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εντάσσεται στο μακροπρόθεσμo πρόγραμμα συντήρησης των διαύλων των κυπριακών αεροδρομίων, που η ίδια η Hermes καθόρισε με δική της πρωτοβουλία».

Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ακόμα ότι «συνολικά αντικαταστάθηκαν 30.000 τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του διαύλου ενώ χρησιμοποιήθηκαν πενήντα χιλιάδες τόνοι ασφάλτου. Το συνολικό κόστος των εργασιών της συγκεκριμένης αναβάθμισης ξεπέρασε τις επτακόσιες χιλιάδες ευρώ».

Εξάλλου ο Αδάμος Ασπρής, Εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports ανέφερε ότι «με τις εργασίες αυτές, η Hermes, στοχεύει στην ενδυνάμωση των επιπέδων ασφάλειας του Αεροδρομίου Λάρνακας, μέσω της δημιουργίας καλύτερης ποιότητας δαπέδου του διαύλου αλλά και της διατήρησης υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία των αεροδρομίων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy