Νέα αναβολή στη δίκη του Δρ Κυαμίδη

Αναβολή για τις 14 Νοεμβρίου πήρε η δίκη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκη Κυαμίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει 188 κατηγορίες, σε σχέση με χρηματισμό (μίζες).

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τέσσερα αδικήματα, που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης, Ηλίας Στέφανου, ζήτησε από το δικαστήριο όπως του δοθεί επιπλέον χρόνος, για να συλλέξει κάποια στοιχεία που υπολείπονται από την υπόθεση και τα οποία θα υποβοηθήσουν το έργο του δικαστηρίου, για τη σύντομη έκδοση της απόφασης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης -με τη σύμφωνο γνώμη της κατηγορούσας Αρχής- και έτσι ο κατηγορούμενος θα προσέλθει στο δικαστήριο στις 14 Νοεμβρίου, για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους όρους, που αφορούν χρηματικές εγγυήσεις ή υπογραφή από αξιόχρεους εγγυητές, παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, παρουσίαση μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και τοποθέτηση του ονόματος του στο stop list.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 09:00.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε ξεχωριστές δίκες ο ωτορινολαρυγγολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Βασκιάν Σαχμπετεριάν και ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνης Αριστοδήμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 – 2016 και σύμφωνα με την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία, φέρεται να έλαβαν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα μίζες ύψους 146 χιλιάδων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 – 2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy