Νέα αποστασία στο ΔΗΚΟ, επιμένει ο Φ. Κωνσταντινίδης

Ομόφωνα ενέκρινε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για τους υποψήφιους Δημάρχους που θα υποστηρίξει το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, στην Επαρχία Λευκωσίας το ΔΗΚΟ στηρίζει στο Δήμο Λευκωσίας τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, στον Δήμο Στροβόλου τον Χρίστο Τσίγκη, στον Δήμο Αγλαντζιάς τον Κώστα Κόρτα, στον Δήμο Αγίου Δομετίου τον Γιώργο Θεοφίλου, στο Δήμο Γερίου τον Νεόφυτο Παπαλαζάρου, στον Δήμο Λατσιών τον Κυριάκο Παρπούνα, στον Δήμο Λακατάμιας τον Γιάννη Πιερίδη, στον Δήμο Ιδαλίου τον Λεόντιο Καλλένο, στον Δήμο Έγκωμης τον Φοίβο Ζαχαριαδη, στον Δήμο Τσερίου τον Σταύρο Μιχαήλ.

Στην Επαρχία Λεμεσού το ΔΗΚΟ στηρίζει στο Δήμο Λεμεσού τον Ανδρέα Χρίστου, στον Δήμο Γερμασόγειας τον Παύλο Παύλου, στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς τον Δώρο Αντωνίου, στον Δήμο Ύψωνα τον Σωτήρη Στυλιανού, στον Δήμο Αγίου Αθανασίου τον Μαρίνο Κυριάκου, στον Δήμο Πολεμιδίων τον Νίκο Αναστασίου.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, το ΔΗΚΟ στηρίζει στον Δήμο Σωτήρας τον Αδάμο Καΐκκη, στον Δήμο Αγίας Νάπας τον Γιάννη Καρούσο και στους Δήμους Δερύνειας και Παραλιμνίου αποφάσισε ψήφο κατά βούληση.

Στην Επαρχία Λάρνακας, το ΔΗΚΟ θα στηρίξει στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού τον Χριστόφορο Κουμπάρο, στον Δήμο Λειβαδιών τον Μάριο Αρμένη, στον Δήμο Λάρνακας Αντρέας Πέτρου, στον Δήμο Αθηένου τον Χρυσό Τουλούπη, στον Δήμο Αραδίππου τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη, ενώ στον Δήμο Λευκάρων αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία θα συνεχιστεί.

Στην Επαρχία Πάφου, το ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου θα στηρίξει τον Άκη Χρυσόμηλο, στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς τον Σταύρο Ιακωβίδη, στον Δήμο Πέγειας τον Μαρίνο Λάμπρου και στον Δήμο Γεροσκήπου τον Γιαννάκη Μαλλουρίδη.

Στους κατεχόμενους Δήμους το ΔΗΚΟ θα στηρίξει στον Δήμο Κερύνειας την Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη, στον Δήμο Μόρφου τον Χαράλαμπο Πίττα, στον Δήμο Λαπήθου τον Νεοπτόλεμο Κότσαπα, στον Δήμο Καραβά τον Νίκο Χατζηστεφάνου, στον Δήμο Αμμοχώστου τον Σίμο Ιωάννου, στον Δήμο Λύσης τον Σίμο Παστού, στον Δήμο Ακανθού την Ελένη Χατζημιχαήλ ενώ στον Δήμο Λευκονοίκου θα συνεχιστεί η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και στον Δήμο Κυθρέας αποφασίστηκε η ψήφος κατά βούληση.

Επιμένει για δήμο Μέσα Γειτονιάς ο Φ. Κωνσταντινίδης

“Ανεκδιήγητα” θεωρεί τα όσα έγιναν χθες στη “δήθεν”, όπως τη χαρακτηρίζει, διαδικασία επιλογής υποψηφίου στο ΔΗΚΟ, δηλώνει ο εκ των υποψηφίων της εσωκομματικής διαδικασίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρά την απόφαση του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου Μέσα Γειτονιάς Δώρου Αντωνίου, δεν αποσύρει το ενδιαφέρον του και την υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι “μετά τα όσα ανεκδιήγητα επισυνέβησαν κατά τη δήθεν διαδικασία επιλογής υποψηφίου στο ΔΗΚΟ, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, η ανάγκη για μια υποψηφιότητα μακριά από κομματικές συναλλαγές και ιδιοτελή προσωπικά ανταλλάγματα, γίνεται σήμερα ακόμα πιο επιτακτική”.

Σε αυτή την “καταβαράθρωση της εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι των κομμάτων”, συνεχίζει, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις και καθαρές διέξοδοι στο δημότη- πολίτη, “που για ακόμη μια φορά, κάποιοι επιμένουν να πληρώνει πάντα εκείνος το λογαριασμό της δικής τους ιδιοτέλειας “.

“Δεν μου αφήνεται άλλη επιλογή”, αναφέρει ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, “από το να κρατήσω την υποψηφιότητα μου ζωντανή, ως τη μόνη προοπτική σε όσους κουράστηκαν, ενοχλούνται και άρχισαν να απεχθάνονται όλα αυτά”.

Για το λόγο αυτό, προσθέτει, συνεχίζει ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, “παραμένοντας αταλάντευτα συνεπής στο όραμα μου, να ξεφύγει ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς από την αδράνεια που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, να γίνει ένας Δήμος υπεύθυνος και συγκροτημένος, ένας Δήμος κοντά στους δημότες του, ένας δήμος που να ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της ποιότητας και τη διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρει”.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Αλέξης Μιχαηλίδης επέλεξε να αγνοήσει την εσωκομματική ετυμηγορία και να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Λάρνακας με τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy