Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για προώθηση της Κύπρου στην Κίνα

Υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Κύπρο, παρουσιάζεται στη Λεμεσό η έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας, “CYhere”, για κινητά τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές, που στοχεύει στην προώθηση της Κύπρου στην Κίνα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η εφαρμογή “CYhere” δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση της Κύπρου, ως ελκυστικού και επενδυτικού προορισμού, καθώς επίσης για μία σειρά οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σκοπών, εστιάζοντας στην κινεζική αγορά “η δυναμική της οποίας είναι τεράστια, ως προς την προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών”.

Επισημαίνεται δε πως η πλατφόρμα “CYhere” αποτελεί έργο αναφοράς για την υλοποίηση του προγράμματος, “One Belt, One Road” της κινεζικής κυβέρνησης και όπως δήλωσε η ιδρύτρια της εφαρμογής, Wang Hong, “η έναρξη της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας βρίσκει την Κύπρο σε μια νέα, αλλά και απαιτητική εποχή οικονομικής ανάπτυξης”.

Ευχαριστώντας τους φορείς που στηρίζουν την πρωτοβουλία, όπως ο ΚΟΤ, το ΚΕΒΕ, η κινεζική Πρεσβεία στην Κύπρο και η Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα, η κ.Hong ανέφερε πως σκοπός είναι “να διερευνήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες πολλών επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών μεταξύ Κύπρου και Κίνας, συμβάλλοντας στις κοινές προσπάθειες για ανάπτυξη και ευημερία”.

Η εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου (19.30), στο Ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσό και αναμένεται να τη χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy