Νέα διαμαρτυρία από καταστηματάρχες της Μισιαούλη – Καβάζογλου

Κλειστά τα καταστήματα και συγκέντρωση στα Φώτα Μοδίτη στις 8 π.μ.

Παρά τις υποδείξεις της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής για διάλογο με τους επηρεαζομένους, ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει τα «καταστροφικά του σχέδια» με την ανάπλαση των οδών Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ, καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 8 το πρωί νέα πορεία διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν μέρος στη σημερινή πορεία, καθώς όπως υπογραμμίζει, «οι σχεδιασμοί του Δήμου Λεμεσού προβλέπουν μονοδρομήσεις στις παρόδους και δημόσιους χώρους στάθμευσης έξω από σπίτια». Υποστηρίζει, δε, πως «μετά τη συζήτηση του προβλήματός μας στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής και παρά την τοποθέτηση όλων των παρόντων βουλευτών ότι τα σχέδια πρέπει να διαφοροποιηθούν και να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται, ο δήμαρχος Λεμεσού, με τη στήριξη μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι θα προχωρήσει τα καταστροφικά του σχέδια». Καλώντας τους καταστηματάρχες όπως παραμείνουν τα καταστήματα στο δρόμο κλειστά μέχρι το τέλος της πορείας, η Ομάδα Πρωτοβουλίας καλεί όλους να συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στα «φώτα Μοδίτη, για να εξηγήσουμε ότι δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια».

Υπενθυμίζεται πως οι διαμαρτυρόμενοι διαφωνούν με το σχεδιασμό του έργου, το οποίο έχει κατ’ αρχήν εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020, ζητώντας περισσότερους χώρους στάθμευσης αντί ποδηλατόδρομου και ανθώνων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy