Νέα επεισόδια στη Βαλτιμόρη παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεν απέτρεψε την νέα ένταση στη Βαλτιμόρη η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν την κηδεία του αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι: Για δεύτερη νύχτα, αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν, με τους μεν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και τους δε να απαντούν με «πόλεμο» με μπουκάλια. Παρούσας πάντως της Εθνοφρουράς, τα επεισόδια εκτονώθηκαν σχετικά γρήγορα και δεν πήραν την έκταση της προηγούμενης νύχτας.

«Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού έναντι ενός επιθετικού πλήθους», ανέφερε η αστυνομία της Βαλτιμόρης στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αφού ανέφερε ότι οι διαδηλωτές «εκτόξευσαν αντικείμενα» εναντίον αστυνομικών.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του CNN, έκαναν λόγο για χρήση καπνογόνων από την αστυνομία.

Χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες της Εθνοφρουράς είχαν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη και κινήθηκαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η δήμαρχος Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ είχε πάει λίγη ώρα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση σε διασταύρωση όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να τους απευθύνει έκκληση να πάνε στα σπίτια τους, χωρίς να εισακουστεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στις ταραχές της Δευτέρας τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά.

Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο είχαν λεηλατηθεί και νεαροί είχαν συγκρουστεί με αστυνομικούς. Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy