Νέα επιστολή ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας για χαμηλοσυνταξιούχους

419

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας απέστειλε εκ νέου ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης με την οποία τον καλεί και πάλι να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αποδεχθεί τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε οι συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν πραγματική ανάγκη τη στήριξη του κράτους να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ΕΕΕ για να είναι δικαιούχοι της μικρής επιταγής.
 
Επίσης, στην επιστολή του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ αναφέρει μερικές από “τις πάμπολλες περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων που απορρίφθηκαν και δεν λαμβάνουν την μικρή επιταγή, παρόλο που παρουσίασαν και βεβαιώσεις γιατρών ότι δεν υπόβαλαν αίτηση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας”.
 
Με βάση εκτιμήσεις της ΕΚΥΣΥ γύρω στις 25.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν υπέβαλαν αίτηση στην καθορισμένη προθεσμία και έχουν χάσει τη μικρή επιταγή, αρκετοί από τους οποίους έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.