Νέα φάρσα για βόμβες στο δημ. μέγαρο & την οικία Φαίδωνος

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στην οικία του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και στο δημοτικό μέγαρο Πάφου δέχτηκε η αστυνομική διεύθυνση Πάφου γύρω στις 10:00 χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , το τηλεφώνημα έγινε στην Γραμμή του Πολίτη όπου κάποιος ανέφερε σε κυπριακή διάλεκτο ότι θα εκραγεί βόμβα στο σπίτι το δημάρχου και στο δημοτικό μέγαρο.

Οι δύο σκηνές αποκλείστηκαν και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το ύποπτο και διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για φάρσα.

Εξετάσεις ακολούθησαν και σε τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο εκτιμάται ότι έγινε το τηλεφώνημα. Παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Χθες ο δήμαρχος Πάφου μετέβη στη Λευκωσία για κατάθεση στο Αρχηγείο Αστυνομίας δίδοντας περισσότερα στοιχεία που αφορούν τα σκάνδαλα ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κατάθεση του κ. Φαίδωνος στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έχει πει δημοσίως τα τελευταία 24ωρα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων το 2003 όταν ετοιμαζόταν το πλαίσιο λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φαίδωνος έδωσε στοιχεία για τέσσερα πρόσωπα, τα οποία – όπως υποστηρίζει – είχαν άμεση εμπλοκή ώστε δύο συμβόλαια, της Πάφου και της Κόσιης να κατακυρωθούν στον όμιλο εταιρειών Μπόμπολα.

Ο δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στο πολιτικό παρασκήνιο, το οποίο, όπως υποστηρίζει διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο το 2003 για να κατακυρωθούν οι προσφορές στο συγκεκριμένο όμιλο με ανταλλάγματα σε πολιτικούς της περιόδου εκείνης.

Για την υπόθεση έχουν ήδη κατηγορηθεί 12 πρόσωπα τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Λευκωσία στις 26 Απριλίου 2016. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 106 κατηγορίες.

Στο μεταξύ χθες με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και κατηγορούμενος στην υπόθεση ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ εξήλθε από το σχέδιο προστασίας μαρτύρων και τον χώρο όπου εκρατείτο και μεταφέρθηκε για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στις κεντρικές φυλακές.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy