Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη (vid)

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες και από τον χώρο του αθλητισμού για σεξουαλική παρενόχληση. Μετά τη γυμνάστρια και Χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Τατιάνα Γκούτσου, ήρθε η σειρά της Αμερικανίδας McKayla Maroney (χρυσή Ολυμπιονίκης στο ομαδικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012) να καταγγείλει το γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

 

Η 22χρονη Μαρόνεϊ χρησιμοοποιώντας το περίφημο πλέον hashtag #MeToo ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την καταγγελία, ότι ο δρ Λάρι Νασάρ, επί 3ετία γιατρός της εθνικής των ΗΠΑ, την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ εξακολούθηση.

13200231
(Στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 η Μαρόνεϊ – Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JULIEN WARNAND)

Η Μαρόνεϊ κατήγγειλε ότι ο εφιάλτης ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών (!) και στο πρώτο καμπ της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, με το δρ. Νασάρ να της λέει ότι οι πράξεις του είναι συνήθης ιατρική πρακτική 30 και πλέον ετών και δήλωσε αηδιασμένη από τα όσα έπρεπε να υποφέρει για νακάνει πραγματικότητα το όνειρό της, να βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

Σε κάθε ευκαιρία, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο δρ Νάσαρ εφάρμοζε τη “θεραπεία” όπως ονόμαζε την σεξουαλική κακοποίηση, αγγίζοντας την παντού. Σε ηλικία 15 ετών, στο ταξίδι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκυο (κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα), της έδωσε ένα υπνωτικό χάπι στο αεροπλάνο και ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στην πιο εφιαλτική εμπειρία της, όπςω την ονομάζει η Μαρόνεϊ.

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης ολοκληρώνει την καταγγελία της αναφέροντας, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, ήταν η έμπνευσή της σε ηλικία 8 ετών για να ασχοληθεί με τη γυμναστική και κάλεσε όλες τις γυναίκες να φανούν θαρραλέες, να καταγγέλουν τα περιστατικά, να μην φοβούνται, και να ενημερώνονται.

 

Ο Νασάρ βρίσκεται ήδη στη φυλακή και περιμένει την ποινή του μετά από την αποδοχή των κατηγοριών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε άλλη υπόθεση, ο Νασάρ αντιμετωπίζει μηνύσεις από 125 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

13201085
(Μετρ στο άλμα η Μαρόνεϊ – Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JULIEN WARNAND)

Η Μαρόνεϊ εγκατέλειψε τη γυμναστική το 2013 μετά από τραυματισμούς στα γόνατα έχοντας κατακτήσει 3 χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2011 στο Τόκυο -ομαδικό και ατομικό στο άλμα- και το 2013 στην Αντβέρπ) και έμεινε στην ιστορία των Ο.Α. του Λονδίνου για τη γκριμάτσα της στο 2ο σκαλί του βάθρου στο άλμα (ατομικό). Θεωρείται ακόμη και σήμερα μία από τις κορυφαίες γυμνάστριες στην ιστορία της ενόργανης, στο άλμα.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy