Νέα μείωση στις τιμές του αργού πετρελαίου

Μείωση παρουσίασαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας, καθώς το ράλι ανόδου παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα λόγω των ανησυχιών για την υποχώρηση της ζήτησης του μαύρου χρυσού.

Οι τιμές για το αμερικανικό αργό (WTI) για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 37 σεντ στα $48,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές για το βρετανικό Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχώρησαν στα $49,80 παρουσιάζοντας μείωση 37 σεντ.

Την Παρασκευή οι τιμές παρουσίασαν άνοδο μετά την έκθεση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Ενέργειας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτωτική τάση που οδήγησε την αγορά σε χαμηλό εξαετίας θα αναστραφεί, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός του OPEC μειώνουν την παραγωγή τους.

Ωστόσο σε σχόλιό της η Philip Futures σημειώνει πως «παρόλο ότι η τάση στις τιμές φαίνεται να αντιστρέφεται τα θεμελιώδη δεν έχουν αλλάξει».

Η υπερβολική προσφορά και η αδύναμη ζήτηση είναι εκεί και ως εκ τούτου δεν αναμένουμε τις τιμές να ακολουθήσουν ανοδική τροχιά, λέει η ίδια εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Daniel Ang, οι επενδυτές φαίνεται να περιμένουν την ερχόμενη σύνοδο του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (Opec) τον Ιούνιο και το κατά πόσον θα αποφασίσει τη μείωση της παραγωγής.

«Είναι πιθανόν η αγορά να υποχωρήσει κοντά στο όριο των 40 δολαρίων», είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy